Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τα τασάκια επιστρέφουν στα εστιατόρια!

Έτοιμοι να… γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους  

... τον αντικαπνιστικό νόμο είναι οι εστιάτορες, επικαλούμενοι σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο του μέτρου στις επιχειρήσεις τους, και δηλώνοντας αποφασισμένοι από την ερχόμενη Δευτέρα να επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία.
Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σε κοινή ...
συνεδρίαση με την ολομέλεια των προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών της, με θέμα τη λήψη απόφασης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τις συνέπειες στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ομόφωνα αποφάσισαν:
* Να συνεχίσει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2010 η διαβούλευση με το υπουργείο Υγείας για την αναστολή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου μέχρι την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.
* Εξουσιοδότησαν το ΔΣ της ΠΟΕΣΕ να καλέσει τα μέλη της μετά την εκπνοή του χρόνου (17/10/10) να επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία στα καταστήματα του κλάδου και να αποφασιστεί η κλιμάκωση των αντιδράσεων.
Η ΠΟΕΣΕ σημειώνει ότι ακόμη και πριν την ψήφιση του αντικαπνιστικού νόμου είχε εκφράσει στην κυβέρνηση τις ενστάσεις της, πλην των άλλων και για την επιλογή του χρόνου εφαρμογής, δεδομένου ότι ο κλάδος παρουσιάζει μείωση του κύκλου εργασιών που αγγίζει το 40% και σε ορισμένους νομούς ακόμη μεγαλύτερη.
«Εάν σε αυτό προστεθεί και η αναμενόμενη μείωση λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος (ευρωπαϊκός μέσος όρος -25%), δεν κινδυνεύει απλά, αλλά είναι βέβαιο, ότι χιλιάδες επιχειρήσεων του κλάδου θα βάλουν λουκέτο» αναφέρει η ομοσπονδία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: