Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ν.Δ.: αντεπίθεση με Βατοπέδι

Πολιτική και επικοινωνιακή ρελάνς, στην αυλαία της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, επεχείρησε χθες η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας τη μέχρι νεωτέρας αναστολή της έκδοσης πορίσματος. 

Το πόρισμα δημοσιοποιείται το απόγευμα της Δευτέρας και χθες η αξιωματική αντιπολίτευση ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους προς το ΠΑΣΟΚ.
Η θέση της Ν.Δ. εδράζεται στα δύο νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία 24ωρα.  
Την κατάθεση του Θαν. Ξυνίδη στη Δικαιοσύνη, που θεωρεί δεδομένη την ιδιοκτησία της Μονής επί της λίμνης και μάλιστα επί κυβερνήσεων Κ. Σημίτη, αλλά και την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την οποία αστυνομικός, συγγενής εξ αγχιστείας με την κ. Σταματίνα Μαντέλη, κατέθεσε σε άσχετη υπόθεση ότι δέχθηκε πιέσεις να φέρει σε επαφή την πεθερά του, κυρία Μαντέλη, με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη της εξεταστικής επιτροπής, πριν η ίδια καταθέσει ενώπιον των δικαστικών αρχών. 
Σε εκείνη την κατάθεση, η κ. Μαντέλη ...–κατηγορούμενη για την υπόθεση Βατοπεδίου– είχε κάνει λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών υπέρ της Μονής.  
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κ. Τασούλας έστειλε άμεσα επιστολή στον πρόεδρο της Προανακριτικής, Δ. Τσιρώνη, στην οποία κάνει λόγο για «μείζονος σημασίας κατάθεση» και καταλήγει πως «η επιτροπή σας οφείλει να ζητήσει άμεσα τη σχετική δικογραφία, πριν συντάξει οποιοδήποτε πόρισμα».
«Την ύστατη, έστω, ώρα, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να σταματήσει τις εργασίες της επιτροπής πριν να είναι πολύ αργά για το ίδιο», σημείωναν σε υψηλότερους τόνους στελέχη της Ν.Δ., καλώντας το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει, επισήμως, αν υπήρξε ή όχι συνάντηση και ποια στελέχη του είναι εν γνώσει της υπόθεσης, ενώ, υπαινικτικά, ερωτάται εκ νέου για ποιο λόγο ψηφίστηκε ο νόμος Καστανίδη για την ευνοϊκή μεταχείριση μαρτύρων, τον οποίο αποκαλούν «νόμο Μαντέλη».
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, πάντως, δεν υπήρξε χθες αντίδραση, ούτε βέβαια διάθεση επιμήκυνσης των εργασιών. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Βουλή πλυντήριο ξεπλύματος ποινικών ευθυνών. Δεν θα στείλουμε κανέναν τζάμπα χωρίς στοιχεία, θα είμαστε ακριβοδίκαιοι προς κάθε πλευρά. Δεν θέλουμε να πάμε στο ακροατήριο χωρίς να έχουμε δεμένη υπόθεση», σημείωσε ο κ. Τσιρώνης.
 Γ. Π. Τερζης / Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: