Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

"Εννοούσα τον Παπανδρέου" !

Αίσθηση μεγάλη προκάλεσε  η αποκάλυψη Γιούνκερ ότι Ελληνας πρωθυπουργός του είπε επί λέξει: 
«Κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα».
Τις τελευταίες δυο ημέρες Υπουργοί και τα ΜΜΕ, που στηρίζουν την κυβέρνηση ... έδειχναν τον Κώστα Καραμανλή, ότι δήθεν έκανε αυτή τη δήλωση. 
Μάλιστα ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, έλεγε ότι δεν εννοούσε, ο κ. Γιούνκερ, τον κ. Παπανδρέου..! (;)
Έμεναν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κ. Σημίτης και Κ. Καραμανλής!
Ο κ. Σημίτης πρώτος διέψευσε ότι ήταν αυτός.
Έμενε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος και πήρε θέση, χθες το μεσημέρι, αρνούμενος κατηγορηματικά.
Το θέμα έκλεισε, σχετικά με το ποιός πρωθυπουργός έκανε αυτή τη δήλωση μετά την αποκάλυψη του "Ε.Τ".
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου  του κ. Γιούνκερ, Γκι Σούλερ, απάντησε σε ερώτηση της  Εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" και δήλωσε, αργά χθες το απόγευμα
" Ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωνε δημόσια ότι η Ελλάδα έχει ένα σοβαρό θέμα διαφθοράς τη στιγμή που είχαμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης των Δημοσίων Οικονομικών της Ελλάδος, δηλαδή το 2009"!
Νωρίτερα και κατηγορηματικά είχε αρνήθεί ο κ. Καραμανλής ότι ήταν εκείνος ο Έλληνας πρωθυπουργός που είχε πει στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι κυβερνά μία διεφθαρμένη χώρα.
 Συγκεκριμένα,  στα οσα δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής του Eurogroup, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής  μέσω κύκλων του σχολίασε: 
«Φυσικά ο Κώστας Καραμανλής ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Όσοι επιχειρούν να του το αποδώσουν, έναν σκοπό έχουν, τον αποπροσανατολισμό».
Σημειώνεται, ότι ο κ Γιούνκερ είπε "οτι τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν τη ρίζα τους 20-30 χρόνια πίσω, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για να προλάβουν την κρίση".
Μετά όμως από την διευκρίνιση Γιούνκερ όλοι γνωρίζουμε πλέον τον ... υπαίτιο της σημερινής κατάστασης που είναι η "κρίση δανεισμού" της Ελλάδος! 
Αν και το γνωρίζαμε, αφού ολόκληρος ο ελληνικός λαός τον άκουγε και τον έβλεπε να κάνει αυτές τις δηλώσεις, περί "διεφθαρμένης χώρας", όχι μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ αλλά και στα διεθνή..!
Τώρα ανήγει όμως ένα άλλο θέμα ...
Κε Παπανδρέου έχετε να μας δώσετε πολλές εξηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: