Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Αιχμές Παμπούκη κατά υπουργών

Την ασυνεννοησία μεταξύ των μελών της κυβέρνησης επιβεβαιώνει... 

με συνέντευξή του στα «Νέα» ο υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης,  ο οποίος αναφερόμενος στην επιστολή του υφυπουργού Εξωτερικών, Σ. Κουβέλης προς τον Καταριανό υπουργό δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα. 
Ο κ. Παμπούκης άφησε αιχμές και κατά της κυρίας Μπιρμπίλη, ξεκαθαρίζοντας ότι για όποιες επενδύσεις προκύψουν στο μέλλον ευθύνη φέρει μόνο ο ίδιος.
«Όχι, δεν υπήρξε σχετική συνεννόηση (με τον κ. Κουβέλη)
Ο Αστακός είναι µια µεγάλη ιδιωτική επένδυση. Μπορεί να πετύχει, µπορεί και όχι. Αυτό αφορά τα µέλη της κοινοπραξίας. 
Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της προβαίνοντας στις κατά νόµο αδειοδοτήσεις και µάλιστα σε σύντοµο χρόνο...
Θυµίζω, πάντως, πως οι εξελίξεις στον Αστακό προηγήθηκαν του Μνηµονίου Συνεργασίας που υπογράψαµε µε το Κατάρ στη Νέα Υόρκη. 
Από εδώ και πέρα επί ενδεχόµενων επενδύσεων που θα προκύψουν από το Μνηµόνιο την κύρια ευθύνη εκ µέρους της κυβέρνησης φέρει ο υπογράφων, φυσικά µε τη συνεργασία και τη συνέργεια των συναδέλφων µου. 
Αποκλειστικός γνώµονας της πολιτικής µας είναι η διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας» δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο κ. Παμπούκης άφησε υπόνοιες ότι βρίσκονται στα σκαριά και άλλες επενδύσεις από το εξωτερικό, λέγοντας συγκεκριμένα: «Όπως έχω δηλώσει όταν θα υπάρξει κάτι σοβαρό και συγκεκριµένο θα ανακοινωθεί τότε. 
Πάντως, ούτε όλο θα γίνει πάρκο ούτε όλο τσιµέντο και θα ανταποκρίνεται σε µία ολιστική αναπτυξιακή προσέγγιση που θα αφορά όλο το Λεκανοπέδιο και προφανώς τους κατοίκους του. Και ως µοντέλο όλη την Ελλάδα. 
Το Ελληνικό είναι πολύ σηµαντικός σταθµός εκκίνησης της νέας Ελλάδας που κτίζουµε».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας ερωτηθείς για την εξεταστική που αφορά την οικονομία είπε: «κακώς ονοµάστηκε η Εξεταστική αυτή Εξεταστική για την οικονοµία, διότι είναι πηγή παρεξηγήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: