Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Μπορεί και 8 Περιφέρειες η Ν.Δ. ! Θα "τρίβουν τα μάτια" τους στο ΠαΣοΚ!

Οι μετρήσεις στη Ν.Δ.



Ο Σαμαράς διαβάζει μετρήσεις που λένε ότι η Νέα Δημοκρατία από ΄κει που ήταν σίγουρη για τρεις μόλις περιφέρειες, μπορεί να βρεθεί στον πρώτο γύρο με πέντε και στον δεύτερο με οκτώ.
Το κλικ έχει γίνει, όπως έχουμε ξαναγράψει.
Το θέμα είναι πως θα το διαχειριστούν αυτό στη Ρηγίλλης αφού ναι μεν ο πρόεδρος της Ν.Δ. μάχεται στην πρώτη γραμμή, με περιοδείες και ομιλίες, αλλά οι βουλευτές και ο κομματικός μηχανισμός ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι παίζεται. ...

"Ο Πρωθυπουγός παίζει με τους θεσμούς"


Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος.
Ο κος Σαμαράς έκανε λόγο για "λεονταρισμούς" και "βοναπαρτισμούς" και κατηγόρησε τον κο Παπανδρέου ότι παίζει για ακόμη μία φορά με τους θεσμούς και εξακολουθεί να λειτουργεί όχι ως υπεύθυνος πρωθυπουργός αλλά με γνώμονα τα στενά κομματικά του συμφέροντα.
Επανέλαβε εξάλλου ότι το κόμμα του δε μπορεί να επιβάλλει εκλογές και αν το έκανε, πρόσθεσε, θα ήταν ανεύθυνη η στάση του και θα δημιουργούσε κλίμα αναστάτωσης και αναταραχής
Ωστόσο, ο κος Σαμαράς σημείωσε πως αν ο πρωθυπουργός πάρει την ευθύνη να πάει τη χώρα σε εκλογές εμείς είμαστε έτοιμοι, όπως είπε, αλλά εκείνος, συμπλήρωσε, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος.
Επίσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει βάλει τη χώρα σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με ορατές ήδη τις πρώτες συνέπειες στη ξαφνική άνοδο των σπρέντς. 
Εξάλλου ο πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε την κατηγορία της Κυβέρνησης ότι άλλα λέει στη Ελλάδα και άλλα στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν είναι καν προπαγάνδα, είναι ντροπή και φοβάμαι ότι τους κάνει και γραφικούς, τόνισε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΝΔ.
Μάλιστα σημείωσε ότι το κόμμα του έχει ψηφίσει μέσα σε ένα χρόνο 30 από τα 60 νομοσχέδια που μπήκαν στη βουλή, όταν το ΠΑΣΟΚ επί 5,5 χρόνια είχε ψηφίσει μόνο 7. Επίσης κος Σαμαράς είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμαν Βαν Ρομπάυ τον οποίο ενημέρωσε για τις θέσεις της ΝΔ σχετικά με τη δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας , την οποία όπως είπε η ΝΔ υποστηρίζει αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα με τα αλλεπάλληλα μέτρα περιοριστικής πολιτικής.
Δήλωση Πεταλωτή
Απαντώντας στον κο Σαμαρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε ότι με τη συνέντευξη του στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί χωρίς αποτέλεσμα βέβαια να ξεπεράσει την απίστευτη ανακολουθία του και τη δυσχερέστατη θέση στην οποία περιήλθε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος.
Ακολουθεί τη γνωστή τακτική του κόμματος του να προσπαθούν να εξαπατήσουν τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι στην Ελληνική πραγματικότητα. Θεωρεί λεονταρισμό την υπευθυνότητα της ελληνικής κυβέρνησης η οποία εργάζεται μαζί με το λαό για τη σωτηρία της χώρας δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι η ΝΔ και υπό τον κ. Σαμαρά εξακολουθεί να είναι όλο και πιο κατώτερη των περιστάσεων.
Στον άναρθρο, υποτιθέμενο πολιτικό λόγο του κ. Σαμαρά η κυβέρνηση αντιπαραθέτει τις καθαρές αποφάσεις και τη στάση ευθύνης. Αυτό που αντιλαμβάνεται πλέον όλος ο ελληνικός λαός είναι αυτό ακριβώς που προκαλεί αμηχανία και παραλήρημα στη ΝΔ.
Απάντηση ΝΔ
"Μόλις χαρακτηρίσαμε τον κ. Πεταλωτή γραφικό, με την αποψινή του ανακοίνωση, έσπευσε αμέσως να το επιβεβαιώσει", ανταπάντησε το γραφείο τύπου της ΝΔ.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: