Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Εκπληκτική νίκη της ΑΕΚ με Χιμένεθ στο "Βικελίδης": 4-0 !

ΓΚΟΛ-ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΑΠΟ ΣΚΟΚΟ ΠΟΥ ΣΚΟΡΑΡΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ. ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ.

-Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, καθώς στο πρώτο του παιχνίδι πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» μέσα στην έδρα του Άρη με 4-0.  
Η Ένωση μετά από ένα… βαρετό 40λεπτο, άνοιξε το σκορ στο 41’ με τον Καφέ, ενώ στην επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά και με δύο τέρματα του Σκόκο στο 58’ και στο 68’ «καθάρισε» το ματς. 
Μάλιστα, το πρώτο τέρμα του Αργεντινού σημειώθηκε με σουτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή και ήταν μοναδικής ομορφιάς. Το … κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Τζιμπούρ με δυνατό σουτ εντός περιοχής στο 90’.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ έφτασε τους 12 βαθμούς και είναι πλέον μόνη τρίτη πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι οποίοι έχουν 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

«Κλασικός Κούπερ, εκπλήξεις Χιμένεθ

Ο Άρης ξεκίνησε στο παιχνίδι με σύστημα 4-4-2 και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις στην αρχική του ενδεκάδα, αφού ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ διατήρησε κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη, στα δεξιά της άμυνας ήταν ο Νέτο, αριστερά ο Μισέλ, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Γκιάρο και Λαζαρίδη. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν ο Τόχα με τον Φατί, δεξιά στη μεσαία γραμμή έπαιζε ο Χαβίτο και αριστερά ο Κάλβο. Στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν οι Κόκε και Τσέζαρεκ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μανόλο Χιμένεθ στην πρεμιέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε την έκπληξη και παρέταξε την ομάδα του με τρία αμυντικά χαφ και σύστημα 4-3-3, το οποίο όμως συχνά γινόταν 4-2-3-1.  
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα, στα αριστερά της άμυνας ο Λαγός, δεξιά ο Γιάχιτς, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Μανωλά και Δέλλα. 
Στον άξονα έπαιζαν οι Ντιόπ, Καφές και Μάκος, στις πτέρυγες οι Λεονάρντο και Σκόκο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ραφίκ Τζιμπούρ. 
Πάντως, οι τρεις που έπαιζαν μπροστά πολύ συχνά άλλαζαν θέσεις, ώστε να… μπερδέψουν τους αντίπαλους αμυντικούς. Έκπληξη πάντως έκανε ο Ισπανός τεχνικός και με την αποστολή, αφού εκτός 18αδας έμειναν οι Γκέντσογλου, Καράμπελας και Αργυρίου, ενώ σε αυτή συμπεριλήφθηκε ο Νταντόμο.

Σκληρό παιχνίδι και… ρεκόρ καρτών

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά πίεσαν ψηλά με στόχο το γρήγορο γκολ. Η ΑΕΚ μάλιστα, έκανε και κάποια σουτ, όπως αυτά των Τζιμπούρ και Λεονάρντο στο 3’ και στο 11’ αντίστοιχα, τα οποίοι όμως πέρασαν δίπλα από την εστία του Σηφάκη. Μετά το πέρας πάντως του πρώτου τετάρτου, ο ρυθμός του ματς έπεσε σημαντικά και οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε ανούσια κυκλοφορία της μπάλας στην μεσαία γραμμή.

Ωστόσο, αυτό που αξίζει να κρατήσουμε από το πρώτο μισάωρο είναι τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και οι πέντε κίτρινες κάρτες σε Φατί, Νέτο για τον Άρη και σε Μανωλά, Καφέ και Λαγό για την ΑΕΚ. Μάλιστα, πριν τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών ο Τάσος Κάκος είχε βγάλει ήδη τρεις φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του, ενώ θα μπορούσε να δώσει και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λαγό.

«Ξυπνητήρι» ο Καφές!


Όσο κυλούσε ο χρόνος δύο ομάδες δύσκολα πλησίαζαν την αντίπαλη περιοχή, ενώ τα λάθη στον χώρο του κέντρου ήταν πολλά και από τις δύο πλευρές. Από ένα λάθος προέκυψε και το γκολ της ΑΕΚ στο 41’, το οποίο πραγματικά μας… ξύπνησε. Συγκεκριμένα, από λανθασμένη επιλογή του Κάλβο που προσπάθησε να κάνει ένα σουτ από πολύ μακριά, ο Καφές πήρε τη μπάλα και έβγαλε την Ένωση στην αντεπίθεση.

Ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» άνοιξε τη μπάλα δεξιά στον Τζιμπούρ, αυτός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Σηφάκης απέκρουσε τη μπάλα, που χτύπησε στα πόδια του Μάκου και πήρε πορεία προς το τέρμα, όμως ο γκολκίπερ του Αρη την απομάκρυνε εκ νέου. Αυτή τη φορά όμως πήγε στον Καφέ, ο οποίος με δυνατό σουτ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 0-1. Στα επόμενα λεπτά που έμεναν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως επιτυχία.

«Μαγεία» Σκόκο (Χ2)
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Άρη μπήκαν αποφασισμένοι για να πιέσουν για την ισοφάριση και στο 53’ έφτασαν μία ανάσα από το 1-1, όταν από σέντρα του Χαβίτο ο Κόκε πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Δέλλας την τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή έδιωξε τη μπάλα και κράτησε ανέπαφη την εστία της Ένωσης. Η φάση αυτή όμως μάλλον… ξύπνησε τον Νάτσο Σκόκο, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα πέτυχε ένα από τα πιο ωραία γκολ της καριέρας του. Ο Αργεντινός δέχθηκε τη μπάλα λίγα μέτρα μετά τη μεσαία γραμμή, έκανε λίγα βήματα και αφού είδε εκτός φάσης τον Σηφάκη, εξαπέλυσε έναν… κεραυνό, ο οποίος κατέληξε στα δίχτυα του Άρη για το 2-0. Ήταν πραγματικά ένα υπέροχο γκολ, για το οποίο όμως φέρει σημαντική ευθύνη και ο πορτιέρο των γηπεδούχων.

Το τέρμα αυτό… πάγωσε τους παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά βγήκαν μπροστά και έψαξαν το γκολ, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να δεχθούν και τρίτο τέρμα. Συγκεκριμένα, στο 68’ ο Λαγός έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Σκόκο με δυνατό σουτ εντός περιοχής έκανε το 3-0. Ο Γκιάρο με τάκλιν προσπάθησε να ανακόψει την πορεία της, όμως πάνω στη γραμμή δεν κατάφερε τίποτα. Αντίθετα, πιο τυχεροί ήταν οι γηπεδούχοι τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Μπερνς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Δεν… άντεξε ο Τζιμπούρ
Από το 70’ και μετά το ρυθμός του ματς έπεσε σημαντικά. Οι παίκτες του Άρη έχασαν την ψυχολογία τους και έβγαιναν πλέον πολύ δύσκολα στην επίθεση, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που έβγαινα πιο εύκολα μπροστά, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία. Ωστόσο, με τη συμπλήρωσαν των 90 λεπτών, ο Τζιμπούρ πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο Αλγερινός είναι ο σκόρερ της ομάδας από την αρχή της περιόδου και ήταν… αδύνατο να μην σκοράρει σήμερα σε μία τόσο μεγάλη νίκη.

ΚΟΚΚΙΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
4' Φατί, 28' Νέτο - 8' Λαγός, 10' Καφές, 27' Μανωλάς, 81' Μπερνς

ΑΡΗΣ:
Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Τόχα (62' Μενδρινός), Φατί, Χαβίτο, Κάλβο (71' Τσεσνάουσκις), Τσέζαρεκ (74' Πορτίγια), Κόκε.

ΑΕΚ:
Σάχα, Γιάχιτς (61' Νασούτι), Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Ντιόπ (82' Γκερέιρο), Καφές, Σκόκο, Λεονάρντο (64' Μπερνς), Τζιμπούρ     Πηγη sportgog.gr

Δηλώσεις του Χιμένεθ μετά το παχνίδι: Δεν θα μπορούσε να μην ήταν ευχαριστημένος ο Μανόλο Χιμένεθ στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ. 
Ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε πως ούτε ο ίδιος περίμενε αυτό το 4-0, ενώ εκθείασε την παρουσία των φιλάθλων του Άρη.
Ο νέος προπονητής της Ένωσης στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα εξής:  
«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και δουλέψαμε παρά πολύ καθώς αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη ομάδα που έχει το στίγμα του κ. Κούπερ. 
Σήμερα οι παίκτες μου ήταν οργανωμένοι πειθαρχημένοι και με διάθεση να δείξουν το ταλέντο τους. 
Η νίκη μας είναι σημαντική απέναντι στον Άρη με τους φιλάθλους της να στηρίζουν την ομάδα τους παρότι το σκορ ήταν ο-4.
Ήθελα τη νίκη γιατί δουλεύουμε μόνο για τη νίκη. 

Δεν το περίμενα να έρθει αυτό το 0-4.
Δεν καταφέραμε τίποτα πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί για την συνέχεια.
alt
http://athlhtikoipsithyroi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: