Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Βρέθηκε modus vivendi για την παράταση του χρέους

O κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επιστρέφει από τη Γερμανία έχοντας διασφαλίσει την υπόσχεση ότι η συζήτηση θα παγώσει μέχρι την πρώτη έξοδο της χώρας στις ελεύθερες αγορές χρήματος

Modus vivendi για την υπόθεση της επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που θα λάβει η χώρα μας στο πλαίσιο της βοήθειας από την τρόικα φαίνεται ότι επιτυγχάνει η ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες,... ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επιστρέφει από τη Γερμανία έχοντας διασφαλίσει την υπόσχεση ότι η συζήτηση θα παγώσει για όσο διάστημα χρειαστεί και συγκεκριμένα μέχρι την πρώτη έξοδο της χώρας στις ελεύθερες αγορές χρήματος. 
Έτσι εξηγείται και η κατηγορηματική διάψευση των σχετικών σεναρίων από το εκπρόσωπο του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου, χθες, στις Βρυξέλλες, αλλά και η μη αναφορά της γερμανικής καγκελαρίας στις ανακοινώσεις που έκανε μετά το τέλος των συναντήσεων με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. 
Στην παρούσα φάση κρίθηκε ότι οποιαδήποτε νύξη στο θέμα προκαλεί περισσότερο κακό, απ’ ό,τι καλό και γι’ αυτό η κουβέντα μεταφέρεται για αργότερα.
Πάντως η πιθανότητα παράτασης της αποπληρωμής είναι πλέον ενισχυμένη αλλά όπως συμβαίνει με τις υποτιμήσεις δεν θα προαναγγελθεί μέχρι να ανακοινωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: