Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ έκανε την Ελλάδα όλη… Πρέβεζα

Μια μεγάλη παράπλευρη συνέπεια της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, στην οποία όμως δεν δίνεται η πρέπουσα σημασία, είναι και η κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών.  
Είθισται στη πατρίδα μας, η όποια αυτοκτονία να αποτελεί θέμα ταμπού, για λόγους κοινωνικούς και κυρίως θρησκευτικούς. Οι συγγενείς του εκάστοτε αυτόχειρα, συνήθως  διστάζουν να... αναφερθούν τόσο στους λόγους που οδήγησαν τον άνθρωπό τους σε αυτή τη μακάβρια λύση, όσο και σε αυτό καθαυτό το απονενοημένο διάβημα. Και επειδή είμαστε λαός συναισθηματικός, και εκδηλωτικός, οι αυτοκτονίες για λόγους ερωτικούς, ρομαντικούς, ψυχολογικούς, κλπ. ουδέποτε έλειψαν από τα πρωτοσέλιδα. Χαρακτηριστικότερη όλων περίπτωση, αυτή του μεγάλου ποιητή Καρυωτάκη, που έκανε διάσημη τη Πρέβεζα.  Κάποτε μάλιστα, αυτοκτονούσαν μέχρι και νεαροί μαθητές, που είχαν όλη τους τη ζωή στο πιάτο,   επειδή λέει … δεν έπιαναν καλή βαθμολογία στις εισαγωγικές για τα πανεπιστήμια. Σήμερα, που μπαίνεις σε ΑΕΙ ακόμη και με Ο, το τελευταίο αυτό παράδειγμα φαντάζει απίστευτο. Και όμως.
Όλα τα παραπάνω ίσχυαν και ισχύουν σε φυσιολογικές εποχές. Σήμερα όμως, που κάθε άλλο παρά φυσιολογικές είναι οι εποχές μας, και με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, οι αυτοκτονίες έχουν φτάσει σε δυο (2) περίπου την ημέρα!!!  Και μιλάμε για αυτοκτονίες που δηλώνονται, και που καταγράφονται ως τέτοιες.  Με βάση λοιπόν τα επιστημονικά στοιχεία, οι πιο ευάλωτες ηλικίες για προσφυγή στην αυτοχειρία, είναι αυτές της εργασιακά και οικονομικά πλέον παραγωγικής ομάδας, των ανδρών δηλαδή μεταξύ 35-55 χρόνων. Οι δε μέθοδοι θανάτου που επιλέγονται πιο συχνά, είναι ο απαγχονισμός, ο πυροβολισμός, και τα δηλητήρια.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο συνολικός αριθμός αυτοκτονιών στη Θεσσαλονίκη το 2009 ήταν 28. Μεγάλος αριθμός για το πληθυσμιακό μέγεθος της πόλης. Φέτος, και μόλις στο πρώτο εξάμηνο, οι αυτοκτονίες άγγιξαν τις 21! Έχουμε άλλους 6 μήνες να σπάσουμε το ρεκόρ. Όσο για τις  αποτυχημένες απόπειρες, το 2009  αυτές ήταν συνολικά 27, φέτος όμως, και πάλι μόνο στο πρώτο εξάμηνο, 19 άτομα έχουν ήδη αποπειραθεί να θέσουν τέρμα στη ζωή τους, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρουν. Και όλα τα παραπάνω, όπως τουλάχιστον λέει η αστυνομία, οφείλονται κυρίως σε οικονομικούς λόγους (χρέη).
Τι θα γίνει; Έβαλε η Τρόικα, σε συνεργασία με τους ντόπιους γκαουλάϊτερ σκοπό να μας εξοντώσουν όλους στον ανθό της ηλικίας μας; Να μας κάνουν τραγικούς ποιητές; Ώστε να μην φτάσουμε σε ηλικία σύνταξης και να μην υποφέρουν τα ταμεία; Και εν πάση περιπτώσει, ας μας πει η υπουργός Υγείας που κόπτεται για το καλό μας, τα τσιγάρα πόσους από εμάς σκότωσαν (αποδεδειγμένα) τον τελευταίο χρόνο; Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν, να βγει και ένα φιρμάνι που να απαγορεύει την αυτοκτονία; Για το καλό μας. Αφού δεν μπορεί να απαγορευτεί το Μνημόνιο.
Θα το εισηγηθώ στον ΓΑΠ, τώρα που θα επισκεφτεί τη πόλη μου λόγω ΔΕΘ. Αν δεν έχω αυτοκτονήσει μέχρι τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: