Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Γιάννης καλεί Βαγγέλη

Για το νέο νομοσχέδιο περί Ενόπλων Δυνάμεων μιλούσε χθες στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τον υπουργό Αμυνας πήγε να προβοκάρει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε αντισυνταγματική την απόφαση του Πρωθυπουργού που απονείμει ευρείες αρμοδιότητες στον Γιάννη Ραγκούση. 
Και κάρφωσε τον Βενιζέλο σε λογική: «Καλά που προλάβατε να φέρετε το νομοσχέδιό σας» αφού τάχα ο Ραγκούσης θα μπορούσε να πει «θα το εισηγηθώ εγώ...».
Θεσμική κομψότης
O Βενιζέλος απάντησε- με τη γνωστή θεσμική κομψότητα λόγου που τον διακρίνει- ότι «η συζήτηση για αρμοδιότητες, ρόλους, προσωπικές σταδιοδρομίες είναι δευτερεύουσα συζήτηση, που για εμάς δεν έχει καμία σημασία. Είμαστε όλοι στρατευμένοι σε μια προσπάθεια.
Θα ήταν κατώτερο των περιστάσεων να στρέψουμε τη συζήτησή μας σε μια νομικίστικη συζήτηση. Την... πολιτική επετηρίδα την καθορίζει ο λαός». Οπότε έσπευσε να συμπεράνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ότι ο Βαγγέλης παίρνει αποστάσεις.
Υπουργικόν τηλεφώνημα
Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ήταν αυθαίρετη. Το λέω γιατί μετά υπήρξε διαρροή «κύκλων» του Βενιζέλου ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις αρμοδιότητες των υπουργών και των υπουργείων καθώς όλα ερμηνεύονται και εφαρμόζονται υπό το πρίσμα των διατάξεων του Συντάγματος και του Νόμου περί Υπουργικού Συμβουλίου»
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Γιάννη Ραγκούση στον Βενιζέλο σε λογική «Βαγγέλη, αν αυτές είναι οι απόψεις σου, έχει καλώς- αν δεν είναι, καλύτερα το θέμα να ξεκαθαριστεί...».
Όπως πάντα οι ντόμπρες εξηγήσεις στην πολιτική ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Τα γρήγορα ανακλαστικά και η καλή συνεννόηση Βενιζέλου και Ραγκούση είναι καλός οιωνός για το πώς θα λειτουργήσει το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Αλέκος κατά Ραγκούση
Και αφού ο λόγος για τον Ραγκούση, με τον νόμο του για τα οικονομικά των αυτοδιοικητικών εκλογών τα ΄βαλε ο Αλέκος Αλαβάνος. 
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης, αφού έβγαλε πύρινη ανακοίνωση κατά της ρύθμισης του υπουργείου Εσωτερικών, ξεκινά οικονομική εξόρμηση, ενώ το απαγορεύει ρητά ο νόμος.
Μικροπολιτικός, tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: