Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελλάδα… δεν πάει παρακάτω !

Με γεια μας και… καλοφόρετο το κοστουμάκι της ‘ανταγωνιστικότητας’ με νούμερο 83 παρακαλώ.

Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα.
Κάτω από τη Ρουάντα, τη Μποτσουάνα και τα Σκόπια σε ανταγωνιστικότητα
Από τις τελευταίες ως προς το δημόσιο χρέος και στο έλλειμμα.  
Τελευταίοι παντού, σύμφωνα με τους δείκτες ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum. Στην ευελιξία των μισθών, στο θεσμικό πλαίσιο των προσλήψεων και των απολύσεων, στην ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και στον αριθμό των διαδικασιών για την έναρξη των επιχειρήσεων.
Παντού, έτσι όπως ...
καταντήσαμε την Ελλάδα, καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο όλα τα αρνητικά ρεκόρ. Μια χώρα διαλυμένη και στην ουσία χρεοκοπημένη από κάθε άποψη. Και γι αυτή την κατάντια, δεν φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη οι κυβερνήσεις.  
Όλοι φταίμε, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους. Αλλά δυστυχώς κανείς δεν έχει τα κότσια να αναλάβει την ευθύνη στον βαθμό που του αναλογεί. Ούτε εμείς οι πολίτες, ούτε τα κόμματα, ούτε ο πνευματικός κόσμος, ούτε ο επιχειρηματικός κόσμος, ούτε οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, ούτε η Εκκλησία. Κανένας!
Και το χειρότερο για τα παιδιά μας, είναι ότι κανένας από μας δεν ντρέπεται! Γιατί αυτή η Ελλάδα, η σημερινή αλλά και η χθεσινή Ελλάδα, είναι μια χώρα ανυπόληπτη και παντελώς χρεοκοπημένη. Και αν πραγματικά πιστεύουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει, καιρός είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πλέον σοβαρά ένα νέο 1909.
Εδώ που φθάσαμε την Ελλάδα, η ανάκτηση πρωτίστως του φιλότιμου και της αξιοπρέπειας, δεν γίνεται ούτε με νομοσχέδια ούτε με ρυθμίσεις.
Χρειάζεται εθνική αφύπνιση και φιλελεύθερη επανάσταση σε όλους τους τομείς.
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: