Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Έντονες φήμες για «ηχηρά λουκέτα» στην αγορά


Ονόματα που έρχονται στη δημοσιότητα διαψεύδονται, αλλά η λίστα ανανεώνεται συνεχώς και με ταχύτατους ρυθμούς

Φημολογία ή όχι, τις τελευταίες ώρες η αγορά κατακλύζεται από «πληροφορίες» που θέλουν πολύ γνωστά επιχειρηματικά ονόματα - κυρίως από το χώρο της ένδυσης - να ετοιμάζονται για λουκέτο ή στην καλύτερη των περιπτώσεων για προσφυγή στο άρθρο 99, που προβλέπει προστασία από τους... πιστωτές.
Ήδη, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ονόματα ήρθαν και στη δημοσιότητα αν και σε μια από αυτές αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο να συμβεί τίποτα από τα δύο ενδεχόμενα, αλλά να προχωρήσει μια αναδιάρθρωση της επιχείρησης. Το γεγονός πάντως ότι κι αυτή θα γίνει μέσω του κλεισίματος κάποιων καταστημάτων της, πέραν του εξορθολογισμού στα κόστη, καταδεικνύει και την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.
Όμως, τις τελευταίες ώρες στην αγορά κυκλοφορούν και πληροφορίες που κάνουν λόγο για ένα άλλο, πολύ πιο μεγάλο, όνομα από το χώρο της ένδυσης - υπόδησης, που φέρεται να χρωστά ποσό άνω των 500 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και να δηλώνει αδυναμία τακτοποίησης των υποχρεώσεων του. 
Αν αυτό ισχύει, τότε δεν αποκλείεται να καταφύγει στο άρθρο 99 επίσης ή εφόσον ζητήσει αναδιάρθρωση του δανεισμού και δεν τον πετύχει να ψάξει για άλλες, περισσότερο οδυνηρές λύσεις. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, αν και το τελικό τους αποτέλεσμα δεν είναι συνήθως ευχάριστο.
VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: