Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

"Εξωτερική πολιτική" για κλάματα!

Μια πολιτική που περιορίζεται στο "ότι έχετε την ευχαρίστηση" και όσο αφορά την Τουρκία σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη...όσο φιλικά μπορεί να είναι τα χτυπήματα απο την "αλεπού" Νταβούτογλου στην..."κότα" Δρούτσα.
 
Ολα δείχνουν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα με το Ιράν και τα πιόνια που λέγονται Ελλάδα και Τουρκία κουνιούνται απο τους παίκτες.
Η Τουρκία απο την πλευρά της το γνωρίζει όμως προσπαθεί με καθε τρόπο μιας και η ελληνική πλευρά της το επιτρέπει να παρουσιάζεται ως "καλός συνομιλητής" παραχωρώντας όμως επι της ουσίας ...μην δίνοντας απολύτως τίποτα.
Αντιθέτως με το τίποτα πέρα απο το ότι προσπαθεί να κερδίσει την μάχη των εντυπώσεων απαιτεί ρόλο συνδιαχειριστή του Αιγαίου και προκαλεί σε καθε ευκαιρία τόσο με τις καθημερινές παραβιάσεις όσο και με την ανεξέλεγκτη προπαγάνδα στην Θράκη αλλά κυρίως με το να στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ τα εχθρικά διακείμενα προς την Ελλάδα κράτη στο χώρο των Βαλκανίων.
Τα "τραπεζώματα" και οι αβρότητες στις οποίες έχει καταφύγει η ελληνική πλευρά είναι αποδεδειγμένο ότι δεν συνιστούν εξωτερική πολιτική όταν μάλιστα εσυ ο ίδιος εμφανίζεσαι αποδυναμωμένος και διατεθειμένος για συμβιβασμούς.
Απο την άλλη στην πολιτική ενίοτε αναγκάζεσαι να συμβιβαστείς όμως σε καμία περίπτωση δεν δέχεσαι ως αντάλλαγμα μια "παράγκα" για ένα "μέγαρο".
Εμείς απο την πλευρά μας...(οι κυβερνήσεις μας) έχουμε αποδεχθεί τις υπερπτήσεις πάνω απο τα ελληνικά νησιά καθώς και τις βόλτες των τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο όπως και την ελεύθερη διεξαγωγή κατασκοπίας απο το τουρκικό προξενείο στην Θράκη όπου οι ελληνικές αρχές της περιοχής έχουν καταντήσει σφουγγοκολάριοι του εκάστοτε Τούρκου πρόξενου.
Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα με ένα μεγάλο χαμόγελο και ένα μαχαιροπίρουνο στο χέρι προσπαθούμε να "εξευμενίσουμε" τις τουρκικές..ορέξεις την στιγμή που είναι και ιστορικά αποδεδειγμένο ότι ο Τούρκος το μόνο που καταλαβαίνει είναι η δύναμη.
Αλλιώς η απαίτηση του είναι διαχρονικά μια το "ναι Αγά μου".
Με αυτή την σιγουριά που εμπνέει η άχρηστη ελληνική κατοχική κυβέρνηση η Τουρκία δεν δίστασε να προτείνει ακόμα και την άρση του casus belli για το θέμα της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.
Στην ουσία δηλαδή μας κάνει "χάρη" ο κ.Νταβούτογλου αφού μας..."επιτρέπει" να ασκήσουμε το ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ μας δικαίωμα που αποπνέει απο όλες τις Διεθνείς συνθήκες.
Γιατί άραγε το έκανε αυτό η Τουρκία;
Μα φυσικά γιατί....
1ον Γνωρίζει ότι οι δειλοί και προσκυνημένοι πολιτικοί μας δεν πρόκειται να εξασκήσουν ποτέ αυτό μας το δικαίωμα.
2ον Εάν και όποτε βρεθεί Ελληνας πολιτικός να το πράξει αυτό θα γίνει μόνο "με αμοιβαία βήματα όπως δήλωσε ο Τουρκος υπουργός Εξωτερικών" αφού η Τουρκία "δεν κάνει ΠΟΤΕ...μονομερείς κινήσεις".
Ευκολα καταλαβαίνει κανείς (εκτός και αν είναι ηλίθιος ή...προδότης) ότι η "αλεπού" δίνει με την πρόταση της άλλοθι για εσωτερική κατανάλωση σε ενδεχόμενες ελληνικές υπαναχωρήσεις.
Στην πραγματικότητα "παραχωρεί" κάτι που ουδέποτε της ανήκε τουναντίον είναι δικαίωμα μας που μόνο ως Ελλάδα παγκοσμίως δεν έχουμε εφαρμόσει και περιμένει ανταλλάγματα.
Βέβαια ο Νταβούτογλου τουλάχιστον απο τα γραφόμενα του φαίνεται για εξυπνότερος αλλά είπαμε όταν η "αλεπού" μπλέκει με την "κότα"....ε δεν χρειάζεται και πολύ εξυπνάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: