Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ανακρίβειες ενός Πρωθυπουργού

Το απόλυτο κυκλοφοριακό χάος στην Αττική

Σ’ αυτό συνέπραξαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών, που με την τακτική και τη συμπεριφορά τους επιβεβαίωσαν ότι, προκειμένου να διασφαλίσουν τα στενά συντεχνιακά τους συμφέροντα, δεν διστάζουν να επιβάλουν το χάος.
Με τη βοήθεια ασφαλώς της Κυβέρνησης, που μήνες τώρα διακηρύσσει την ‘επανάσταση του αυτονόητου’, όπως είναι η άρση των λεγομένων κλειστών επαγγελμάτων, με τη συνδρομή των πολιτών που αποδείχθηκαν για μια ακόμη φορά ‘βολεψάκηδες’ επιδεικνύοντας τριτοκοσμικές συμπεριφορές που όχι μόνο είναι αντικοινωνικές αλλά αναδεικνύουν και την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας.
Με τη συμβολή του κρατικού μηχανισμού, και αναφέρομαι ειδικά στα αστυνομικά όργανα, τα οποία και αυτή τη φορά επιβεβαίωσαν την ανεπάρκειά τους.
Αυτή η χώρα δεν ‘περπατάει’. Κυριολεκτικά ‘σέρνεται’ και το άκρως επικίνδυνο είναι ότι αυτό δεν το έχει αντιληφθεί ο πρωθυπουργός.
Προφανώς από το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, όπου έδινε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, δεν άκουγε τα... κορναρίσματα των οδηγών.
Όπως και δεν ακούει τις φωνές της αγοράς που βυθίζεται καθημερινά στα χρέη.
Όπως και δεν ακούει τις φωνές μισθωτών και συνταξιούχων, που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη.
Είπε ότι αν δεν ήταν η Κυβέρνηση του,δεν ξέρει που θα βρισκόταν η χώρα. 
Μα σίγουρα δεν ξέρει που την έφθασε η δική του Κυβέρνηση. 
Αν ήξερε, δεν θα έλεγε τόσες ανακρίβειες ακόμα και σε θέματα (π.χ. πετρέλαιο θέρμανσης) που του τα είχαν γράψει σε σκονάκι.
Αλλά για να επανέλθω στο ‘χάος’, η κατάντια της χώρας και της πλειονότητας των πολιτών, δεν είναι αποκλειστική του ευθύνη.
Όλοι έχουμε το μέρισμά μας και όλοι θα πληρώσουμε σύντομα την ανευθυνότητά μας.
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: