Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο κύριος Αντι-περιφερειάρχης

Εξ όσων μας πληροφόρησε ο ίδιος ο υποψήφιος για Περιφερειάρχης Μακεδονίας κ. Ψωμιάδης, δεν επρόκειτο για παρεξήγηση αυτό που συνέβη μεταξύ  του ιδίου και του κ. Σαμαρά, για το ζήτημα του αδελφού του (όχι του αδελφού του κ. Σαμαρά αλλά του κ. Ψωμιάδη), αλλά για παρανόηση.
Εξ αυτών μπορώ αρμοδίως να συμπεράνω ότι η παρανόηση την οποία υπαινίσσεται ο κ. Ψωμιάδης δεν αφορούσε  την προώθηση του αδελφού ως υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη–μια και είναι γνωστόν ότι ο Νομάρχης είναι κατά της οικογενειοκρατίας- αλλά του γνωστού φίλαθλου Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος μπαίνει στα γήπεδα με αυτή την ιδιότητα όπως όλοι μας, με τη μόνη διαφορά ότι εμείς ως φίλαθλοι απλοί δεν μπορούμε να κάνουμε κουμάντο σε ομάδες, όπως μπορεί...
εκείνος.
Με άλλα λόγια, αν δεν το έχετε καταλάβει, ως αντιπεριφερειάρχη ο κ. Παναγιώτης προόριζε τον αγαπητό Μάκη – ή Αγαπούλα, όπως προσφωνεί και προσφωνείται- και όχι τον αδελφό του.
Ενδεχομένως – κάτι ανεξιχνίαστο ακόμη - ο κ. Νομάρχης και υποψήφιος Περιφερειάρχης (ΣΣ Εκ του περιφέρομαι, όπως μπορείτε να δείτε και στο Λεξικό Μπαμπινιώτη) να είχε ακόμη πιο σατανική ιδέα και ο κ. Σαμαράς να την παρεξήγησε.  
Να έβαζε υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον κ. Μάκη Ψωμιάδη και να έχριζε «φίλαθλο» που θα έκανε κουμάντο στη συμπαθή  ομάδα της Καβάλας τον αδελφό του.
Λίγα θα αλλάζανε κα ακόμη λιγότεροι θα τους έπαιρναν χαμπάρι, αρκεί ο Ψωμιάδης- αδελφός να άφηνε μουστάκι, να έπαιζε μία κομπολόγα του ενός κιλού και να κάπνιζε πλέον πούρο του ενός μέτρου.
Τώρα τα πράγματα έχουν διαφορετικά.
Και το σφάλμα ανήκει εξ ολοκλήρου στον κ. Σαμαρά, ο οποίος δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τις λεπτεπίλεπτες αποχρώσεις της οξυδερκούς πολιτικής που εκφράζει ο κ. Ψωμιάδης.
Ας μη λησμονούμε άλλωστε ότι ο ισχυρός άνδρας της Μακεδονίας – ο Ζορρό της Βορείου Ελλάδος γιατί στο Νότο εμείς οι χαμουτζήδες έχουμε για Ζορρό τον Ισμαήλ Μπλάνκο - ήταν και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.
Και το βέβαιο είναι ότι τυχόν εκλογή του θα απλοποιούσε τα πράγματα, αφού πρόεδρος θα ήταν Ψωμιάδης, οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος θα ήταν και αυτοί Ψωμιάδηδες και ενδεχομένως να άλλαζε και ονομασία η ΝΔ για να μη θυμίζει το παρελθόν της και από Νέα Δημοκρατία να μετονομαζόταν είτε σε ‘Ψωμιαδική Δημοκρατία’ είτε σε ‘Νέα Ψωμιάδα’
ΑΡΜΟΔΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: