Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Βαρόμετρο το ΚΚΕ στον β’ γύρο

Τα μέχρι σήμερα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους οι δημοσκόποι, τους αναγκάζουν να είναι εξαιρετικά διστακτικοί ως προς τις εκτιμήσεις τους για το ποιο θα είναι το πραγματικό πολιτικό συμπέρασμα που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή παραπέμπει σε κινούμενη άμμο, καθώς η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται εξαιρετικά χαμηλή, με αποτέλεσμα οι δημοσκόποι να μην μπορούν ακόμη να προδικάσουν προς τα πού θα κινηθεί ένα μέρος της πλειοψηφίας που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το 2009...

Εκείνο ωστόσο για το οποίο όλοι οι δημοσκόποι είναι διατεθειμένοι ακόμη και να… στοιχηματίσουν, είναι το γεγονός ότι η παράμετρος Περισσός, θα κρίνει κατά ένα μεγάλο μέρος, την αναμέτρηση του β’ γύρου.
Δηλαδή, το τι θα κάνει το ΚΚΕ, και αν η ηγεσία του θα επιλέξει να δώσει πολιτική μάχη κατά του ΠΑΣΟΚ, κατά του δικομματισμού, ή θα προκρίνει τη λύση της αποχής για τους οπαδούς του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Τα υπόγεια ρεύματα από τον Περισσό, δείχνουν ότι η Αλέκα Παπαρήγα θα επιλέξει τη λύση της αποχής, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι συντάσσει μέτωπο με τη Νέα Δημοκρατία ή τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς, και ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με κάποιον υποψήφιο που έχει την επίσημη στήριξη, ή έστω προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
OFF THE RECORD

Δεν υπάρχουν σχόλια: