Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος υπέρ τραπεζών...

Την στήριξή του στις ελληνικές τράπεζες εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS αναφέρθηκε στην κατάσταση των τραπεζών στην χώρα μας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ουδέποτε συμπεριέλαβαν στο ενεργητικό τους τοξικά προϊόντα.
Ειδικότερα επισήμανε τα εξής: «…Καταρχήν, να επισημάνω ότι συμμετείχαμε στα τεστ κοπώσεως –«stress test» - που πραγματοποιήθηκαν για όλη την Ευρώπη. Όλες οι ελληνικές τράπεζες, πλην μίας – ένα θέμα, του οποίου έχουμε εξάλλου επιληφθεί - πήγαν καλά. Δεύτερον, ...
η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα προχώρησε και σε αύξηση κεφαλαίου, στην οποία η αγορά ανταποκρίθηκε πολύ θετικά, γεγονός που με τη σειρά του αξιολογήθηκε ως ψήφος εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα της χώρας.  
Τρίτον, οι ελληνικές τράπεζες, ουδέποτε συμπεριέλαβαν στο ενεργητικό τους τοξικά προϊόντα. Επηρεάστηκαν απλώς από τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, ενώ έχουν έντονη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή - Τουρκία, Βαλκάνια και αλλού. Ασφαλώς, τις στηρίζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να διασφαλίζεται η ύπαρξη ρευστότητας».
«Μας στηρίζουν οι πολίτες»
Στην παρουσία του στην Αμερική, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν σταμάτησε να επισημαίνει πως οι αλλαγές που φέρνει στην χώρα μας το μνημόνιο, βρίσκουν εύφορο έδαφος στους πολίτες. Αυτό επανέλαβε και στην συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS, όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Καταρχήν, παρατηρούμε στις σφυγμομετρήσεις ότι μια μεγάλη πλειοψηφία δηλώνει ότι χρειαζόμαστε τις αλλαγές αυτές. 
Οι αλλαγές είναι επώδυνες και κατανοώ τα αισθήματα όσων αντιδρούν, ιδίως εκείνων που ζητούν να μάθουν το λόγο, για τον οποίο θα πρέπει εκείνοι να πληρώσουν για τις αμαρτίες άλλων. 
Λένε ότι δεν προκάλεσαν εκείνοι την κρίση και δεν φέρουν καμία ευθύνη – και πράγματι - αλλά υπάρχει και μια αίσθηση καθήκοντος προς την πατρίδα.
Οφείλουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και οι πολίτες δηλώνουν διατεθειμένοι να υποστούν τον πόνο που συνεπάγονται τα μέτρα, αρκεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Εμείς παράγουμε αποτέλεσμα. 
Εισάγουμε αλλαγές και θεωρώ ότι αυτό ακριβώς θα πείσει τον κόσμο να συνεχίσει να αντέχει. Θα στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και θα τα καταφέρουμε».
Σχόλιο: Τα συμπεράσματα δικά σας! 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aποτροπή της υλοποίησης της «Επένδυσης του Κατάρ» στο Πλατυγιάλι του Αστακού

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Χθες, 22 Σεπτεμβρίου του 2010, στη Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο αποφασίστηκε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί και με άλλους φορείς και συλλογικότητες που το επιθυμούν, για την αποτροπή της υλοποίησης της «Επένδυσης του Κατάρ» στο Πλατυγιάλι του Αστακού, γιατί θεωρούμε ότι αυτή αλλάζει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής μας προς κατευθύνσεις, για τις οποίες η τοπική κοινωνία, ποτέ δεν έχει αποφασίσει, δεν έχει συναινέσει και δεν πρόκειται να ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ.
Ταυτόχρονα η υλοποίησή της θέτει σε περιβαλλοντικό και οικολογικό κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.
Για την οικονομική συμβολή μας σε αυτή την κοινή προσπάθεια και για την ενημέρωση προς τούτο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας αναλάβαμε την ευθύνη διοργάνωσης Ανοιχτών Εκδηλώσεων στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο και όπου αλλού χρειαστεί.
Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι εισηγητές αυτών των εκδηλώσεων.
Ταυτόχρονα συνυπογράψαμε την Ανακοίνωση - Καταγγελία και το Ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα των Πολιτών και των Φορέων του Δήμου Αστακού, έτσι όπως αυτή διατυπώθηκε μετά από τη συνέλευση που πραγματοποίησε η ΠΑΝ.ΣΥ., η Κίνηση Πολιτών Αστακού και οι Φορείς της πόλης στις 13 Αυγούστου του 2010 στον Αστακό και η οποία επισυνάπτονται.

ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙ

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ