Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Σε απόγνωση οι νέοι...

...σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΟΝΝΕΔ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Η οικονομική κρίση στα μάτια των νέων» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της πολιτικής παρέμβασης της ΟΝΝΕΔ σχετικά με το δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. 
Βασικό θέμα ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας σχετικά με την άποψη των νέων ανθρώπων για την οικονομική κρίση και τις προοπτικές εξόδου από αυτή.
Το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου και...
ανάμεσά τους ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας και πολλοί άλλοι.
Βασικοί ομιλητές ήταν οι κ. Ν. Μηταράκης, αναπληρωτής τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ν. Καραβίτης Αναπληρωτής Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Γ. Αράπογλου Γενικός Διευθυντής Pulse RC και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Α. Παπαμιμίκος. Τη συζήτηση συντόνισε ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας neolaia.gr Γ. Τσαλίκης.
Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία PULSE, η ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων ανθρώπων έχει επηρεαστεί άμεσα από την οικονομική κρίση. 
Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 68% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι περιόρισε σημαντικό βαθμό τα καθημερινά έξοδα, ενώ έκδηλη είναι η αγωνία της ελληνικής νεολαίας για το μέλλον, καθώς το 67% θεωρεί τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση. 
Επιπλέον, όπως προκύπτει από την σφυγμομέτρηση, όλο και περισσότεροι νέοι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να σπουδάσουν ή να εργαστούν στο εξωτερικό, καθώς θεωρούν πως η εύρεση εργασίας στην χώρα μας είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση… 
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως σε ποσοστό 66%, οι νέοι δεν εγκρίνουν την συμμετοχή του ΔΝΤ στην διαχείριση της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 79%, δηλώνει πολύ ή αρκετά απογοητευμένο από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα ζητήματα που αφορούν τους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: