Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Μνημόνιο με Κατάρ για επενδύσεις 5 δισ. - * To πλήρες κείμενο

Το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του Κατάρ *

Πραγματοποιείται μέσω της Qatar Investment Authority, υπογράφτηκε προχθές το βράδυ στη Νέα Υόρκη από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για επενδύσεις, Χάρη Παμπούκη και τον εκτελεστικό διευθυντή της κρατικής επενδυτικής αρχής του Κατάρ Αχμάντ Αλ Σαγέντ, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι.
Στο μνημόνιο αναφέρεται ότι τα μέρη ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας τους στον τομέα των επενδύσεων.
Εκφράζουν την αμοιβαία πρόθεσή τους να...
εντείνουν τη συνεργασία τους για την προώθηση επενδυτικών σχεδίων και ευκαιριών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ, κυρίως στους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, των μεταφορών, των εγκαταστάσεων σε λιμάνια και αεροδρόμια, στον τραπεζιτικό χώρο, στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, στην ενέργεια και σε άλλους τομείς.

Σύμφωνα με το συμφωνητικό των δυο πλευρών, η Qatar Investment Authority επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελληνική Δημοκρατία ακόμη και μέσω θυγατρικών της εταιριών, με συνολικό προϋπολογισμό - στόχο για επενδύσεις ύψους πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Τέλος, τα μέρη εκφράζουν την κοινή πρόθεσή τους να συνεργαστούν για να διερευνήσουν τρόπους με τους οποίους η Qatar Investment Authority μπορεί να συμμετέχει σε επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.
* To πλήρες κείμενο του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ
Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια: