Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού παραπέμφθηκαν οι αλευροβιομήχανοι


Η απάντηση του υπουργείου Οικονομίας στις επικείμενες αυξήσεις τιμών

Με την παραπομπή των αλευροβιομηχάνων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, επειδή με δηλώσεις τους συστήνουν εναρμονισμένες αυξήσεις τιμών, απαντά το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο ανατιμητικό κλίμα που δημιουργείται στην αγορά με αφορμή τις διεθνείς εξελίξεις γύρω από τις διεθνείς τιμές των σιτηρών.
Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συσκέψεις παραγόντων από τα υπουργεία Οικονομίας αλλά και Αγροτικής Ανάπτυξης με τη... συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομίας κ. Μ. Μπόλαρη και του γενικού γραμματέα Εμπορίου κ. Στ.Κομνηνού για να εξεταστεί το θέμα και να αποφασιστούν δράσεις προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας ενώ ήδη διενεργούνται κοστολογικοί έλεγχοι στην αγορά.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, στα σκληρά σιτηρά (χρησιμοποιούνται για μακαρόνια και άλλα τυποποιημένα ζυμαρικά) δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας καθώς η εγχώρια παραγωγή καλύπτει τις ανάγκες ενώ για τα μαλακά σιτηρά, με τα οποία γίνεται το ψωμί και η εγχώρια παραγωγή καλύπτει κάτω του 40% των ετήσιων αναγκών εκτιμάται ότι και πάλι τα αποθέματα είναι επαρκή για το άμεσο διάστημα. Ωστόσο, από σήμερα κιόλας οι αρτοποιοί έλαβαν τιμολόγια με ανατιμήσεις από τους προμηθευτές τους.
Σημειώνεται ότι ήδη ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας κ. Στέφανος Κομηνός συναντήθηκε με τους συνδέσμους αλευροβιομηχάνων ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους τόνισε: «Δεν θα επιτρέψουμε κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος των καταναλωτών. Είμαστε σε επαφή με όλους τους φορείς της αγοράς και παρακολουθούμε το θέμα΄ ενώ δηλώνει με έμφαση ότι εναρμονισμένες πρακτικές δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές γιαυτό και ήδη με το θέμα ασχολείται και η Επιτροπή.
VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: