Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

"Με σηκωμένα τα χέρια και… κατεβασμένα τα παντελόνια"

Κυβερνήτες σε μια καθημαγμένη χώρα δίνουν συνεντεύξεις

 

Δεν μας έφταναν δύο εβδομάδες «παρέλασης» του κλιμακίου της Τρόϊκας από όλα τα υπουργεία, τις συστάσεις τους που δεν επιδέχονται αντιρρήσεων και των προτροπών για νέα μέτρα, όπως η πώληση της ΔΕΗ που προκάλεσε ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση, έγινε και το εξής απίστευτο:
Για δύο ημέρες, σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες οι πρωταγωνιστές της ελληνικής τραγωδίας, δηλαδή οι επικεφαλής του κλιμακίου, έδωσαν συνεντεύξεις, αναλύοντας τα πάντα. Για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα στην οικονομία (θεμιτό αφού γι’ αυτό πληρώνονται) μέχρι παραινέσεις στα πολιτικά κόμματα για αποδοχή της κατάστασης με σηκωμένα τα χέρια και…
κατεβασμένα τα παντελόνια (πράγμα ανεπίτρεπτο).
Μάλιστα, δεν έμειναν εκεί. Εδωσαν ολόκληρη συνέντευξη τύπου ξεχωριστά από αυτή του υπουργείου Οικονομικών. Εστησαν ολόκληρη παράσταση και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις, εμφανιζόμενοι ως θεσμικοί παράγοντες αυτού του τόπου, ως εκλεγμένοι ή διορισμένοι στην ελληνική κρατική μηχανή.
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι έχουν προσλάβει ειδικούς συμβούλους επικοινωνίας, εταιρείες δημοσίων σχέσεων στην Ελλάδα με στόχο να περάσουν τις απόψεις της Τρόϊκας στην ελληνική κοινή γνώμη.
Γιατί τα κάνουν όλα αυτά άραγε; Μήπως ο κ. Τόμσεν ή ο κ. Τραα, ο κ. Ντερούζ, ο κ. Μαζούχ σκέπτονται να πολιτευτούν στη χώρα μας;
Μήπως θα μπουν σε κανένα ψηφοδέλτιο επικρατείας ή θα δηλώσουν υποψηφιότητα για περιφερειάρχες;
Η απάντηση φυσικά είναι όχι αφού και η ερώτηση μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Αρα γιατί τα κάνουν όλα αυτά;
Δυστυχώς ο μόνος λόγος που μπορούμε να δούμε είναι ότι στην Ελλάδα λειτουργούν ως κυρίαρχοι, ως κατακτητές ή αναμορφωτές μιας χώρας διαλυμένης. Εμφανίζονται κυνικοί και ταυτόχρονα ισχυροί μιλώντας επί παντός του επιστητού διότι αισθάνονται ότι κυβερνούν για κάποια χρόνια και μετά θα πάνε αλλού να διαλύσουν άλλη χώρα.
Και το ανησυχητικό είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τους βάλει στη θέση τους. Η κυβέρνηση είναι παραδομένη στις ορέξεις τους αφού υπέγραψε το Μνημόνιο της ντροπής και τώρα δεν μπορεί να το πάρει πίσω.
Αρα, η Τρόϊκα έτσι θα λειτουργεί τα επόμενα χρόνια. Σαν κυβερνήτες σε μια καθημαγμένη χώρα.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: