Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Τα αρνητικά δημοσιεύματα αρνούνται να τελειώσουν το έργο τους…

Μετά την Der Spiegel και το «σπιράλ θανάτου» νέο δημοσίευμα, της Telegraph αυτή τη φορά, συνεχίζει τις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Σε άρθρο με τίτλο «Η ελληνική κρίση αρνείται να φύγει», η εφημερίδα τονίζει πως μπορεί η Κομισιόν να ενέκρινε τη δεύτερη δόση του δανείου, ωστόσο η πραγματική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν αρνητικό ρεκόρ καταθέσεων, ενώ η παραγωγή συρρικνώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.
Η εφημερίδα επικαλείται τη χθεσινή έκθεση της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ αναφέρει ...
ότι αν και κάποιες εκροές καταθέσεων έχουν γίνει από εύπορους ‘Ελληνες που βγάζουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, έχει πλέον γίνει φανερό ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αρχίζουν και ξοδεύουν από τα ‘’έτοιμα’’ για να επιβιώσουν.
Σε δηλώσεις τους στην Telegraph αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η Ελλάδα έχει ήδη περάσει το σημείο ”χωρίς γυρισμό” για την πορεία του χρέους, ενώ ορισμένοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ φέρεται να συμφωνούν.
Tραγική ειρωνία για  τα 2  δημοσιεύματα, είναι  ότι  χρησιμοποιούν photos από την ίδια Photo Gallery: Hopeless in Athens όπου και η σχετική photo
Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, όπου περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, ασκεί σημαντικές πιέσεις στο ευρώ, καθώς επανήλθαν οι φόβοι για την πορεία του χρέους των χωρών μελών της ευρωζώνης.
Κι ενώ κατά καιρούς πολλά γερμανικά μέσα έχουν καταφερθεί εναντίον της Ελλάδας, η βαρύτητα του εν λόγω περιοδικού φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς εκφράζει σχεδόν στο σύνολο του τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το ευρώ να υποχωρεί αυτήν την ώρα στο 1,2810 διλ, από 1,2853 δολ. χτες, ενώ έναντι του γιεν βρίσκεται στα 109,83 γιεν, από 109,84 γιεν χτες.
Είχαμε σημειώσει χθες ότι τo χειρότερο που πρέπει να μας προβληματίζει με τέτοιου είδους δημοσιεύματα, είναι ότι Ελληνική κρίση Corp‘: μία επιχείρηση τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της και αυτό εξακολουθεί να έχει προφανείς συνέπειες ….Η Ελλάδα κατατάσσεται σε χειρότερη θέση από το Πακιστάν, Ουκρανία και Αργεντινή στα ομόλογα… Tο spread που αποτελεί την διαφορά απόδοσης μεταξύ ενός ομολόγου αναφοράς σε σύγκριση με ένα άλλο ομόλογο αναφοράς, π.χ. στην Ευρώπη τα Γερμανικά καταδεικνύουν, ότι η Ελλάδα με spread 840 μονάδες βάσης, είναι σε χειρότερη θέση από άλλες χώρες. Και δυστυχώς τα spreads είναι το μέτρο της επιτυχίας
Η πρώτη και σημαντικότερη συνέπεια της πιθανότητα πτώχευσης’ της Ελλάδας, ήταν η κατάρρευση του ευρώ κατά 12% σε 3,5 μήνες,δίνοντας το φιλί της ζωής στη Γερμανική οικονομία, με τις νέες παραγγελίες για τα βιομηχανικά της προϊόντα να αυξάνονται δραματικά,προκαλώντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της βιομηχανικής δραστηριότητας στη χώρα από τον Ιούνιο του 2007.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply