Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Το ΠαΣοΚ ξαναχτύπησε..."προσεχώς κλειστό, αποκλεισμένο με οικονομικούς όρους"

Το μπλογκ αυτό "Συγκλίνουσες αντιθέσεις: ο Αγιος και οι... Bloopers (ωχ!)", δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια κάτω από το κόνσεπτ της αντίθεσης ανάμεσα στο λόγο του αγίου και τα σατιρικά των μπλούπερς. 

Αποτέλεσε μια παράλληλη δραστηριότητα με την επαγγελματική μας ενασχόληση, που σύντομα από ένα γενικό πεδίο για τα τεκταινόμενα στα ΜΜΕ, περιορίστηκε σχεδόν αποκλειστικά στην πολιτική και ειδικά στη δημοκρατία.
Ο "άγιος" ως ειδικός, ανέλυε και αποδομούσε την προπαγάνδα με τον δικό του τρόπο παράγοντας όμως και μια πρόταση μαζί με κάθε επίκριση, ενώ το ίδιο ακριβώς αλλά με τρόπο διαφορετικό έκανε η ομάδα των μπλούπερς. Η ομάδα παράλληλα λειτουργούσε και 2 διαδικτυακά ραδιόφωνα, φιλοξενώντας στο ένα από αυτά διάφορα αποσπάσματα από σατιρικά μοντάζ που συναντήσατε και εδώ.
Κύρια δραστηριότητα των bloopers ήταν ένα στουντιάκι, που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε και σαν "προβάδικο", κάτι που η αγορά πλέον δεν μπορεί να το αντέξει, αλλά ούτε εμείς ...
χωρίς αυτήν. Αν συνεχίζαμε την λειτουργία σαν υποδομή παραγωγής για τα ηχητικά και την τεκμηρίωση στα μπλογκς μας, θα δημιουργούσαμε είτε χρέη, είτε δυσκολίες στον οικογενειακό προϋπολογισμό κάθε μέλους των bloopers.
Μέχρι τα τελευταία μας προσπαθήσαμε να είμαστε αστείοι αλλά σοβαροί, καυστικοί αλλά χρήσιμοι, ομάδα αλλά... απλοί, προσιτοί, φιλικοί και επίκουροι για όσους μπορούσαμε. Κάποιους από εμάς μας γνωρίζετε με τα πραγματικά επώνυμά μας, αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που επιλέξαμε την ψευδωνυμία κατά το επώνυμο.

Το ιστολόγιο αυτό θα μείνει να φιλοξενεί τα κείμενα του Δημήτρη, σαν υλικό χρήσιμο για μελέτη από όσους ενδιαφέρονται. Τα υπόλοιπα μπλογκς που είχαμε χωρίς την συμμετοχή του, έχουν ήδη κλείσει.

Ενώ οι περισσότεροι από την ομάδα λείπουν σε διακοπές, είναι ήδη ενημερωμένοι. Χωρίς το στουντιάκι, όλο το υπόλοιπο δεν μπορεί να στηριχτεί, δεν μπορεί να συνεχίσει. Ισως κάποια μέρα, αν τα πράγματα αλλάξουν...

Με βαθιά ευγνωμοσύνη, με απερίγραπτο θαυμασμό και με αμέριστη εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ, τον κ. Παπανδρέου και τις ηλίθιες επιλογές τους, διαπιστώνουμε ότι εδώ και καιρό, είμαστε εκτός αγοράς, μπαίνοντας κάθε μήνα σταθερά μέσα. Χωρίς Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί. Στους γιατρούς να τα φάνε και γιατριά να μην βρουν, τα καθάρματα.

Κάναμε ότι μπορούσαμε, ότι προλαβαίναμε και ότι θεωρούσαμε σωστό. Ελπίζουμε ότι αν δεν βοηθήσαμε το κοινωνικό σύνολο σε κάτι, τουλάχιστον προβληματίσαμε, βάλαμε κάποιους σε διαδικασία ενασχόλησης με τα κοινά και ίσως καταφέραμε να διασκεδάσουμε σε κάποιο βαθμό τους λίγους φίλους που μας διάβασαν.

Οπως ακριβώς συνέβη πριν 20 χρόνια στα ΜΜΕ, έτσι και τώρα: "προσεχώς κλειστό, αποκλεισμένο με οικονομικούς όρους". 
Αν πριν μπήκαν οικονομικοί όροι για την άσκηση συνταγματικού και ανθρώπινου δικαιώματος, τώρα χάρη στο πασοκ, η οικονομική καταστροφή έγινε κοινό κτήμα, κάτι που αφορά όλους, κάτι που μετατρέπει τα πρώην μέσα εισοδήματα σε μια "τρυφερή ανάμνηση". 
Με την καθιερωμένη προμήθεια ασφαλώς, κάτι που μόνο κατόπιν παραγραφής θα θελήσουν να αποδεχθούν.

Το ΠΑΣΟΚ ξαναχτύπησε, πράττοντας ότι πιο εχθρικό μπορούσε για την χώρα και τους ανθρώπους της... 
Το ΠΑΣΟΚ ξαναχτύπησε...

./snb

Δεν υπάρχουν σχόλια: