Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Σαμαράς: Έχουμε άλλη «συνταγή» με μικρότερες θυσίες

Προτάσεις από τον πρόεδρο της Ν. Δημοκρατίας για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Για ρεαλιστικό σχέδιο με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας σήμερα στο Ζάππειο το σχέδιο του κόμματός του για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.
«Θα δείξουμε ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, με λιγότερες θυσίες που πιάνουν τόπο και τις οποίες μπορεί να αντέξει ο τόπος», δήλωσε ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας την ...
ομιλία του.
Τόνισε ότι σκοπός μας είναι να βγούμε από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και για να βγούμε από τις δεσμεύσεις, θα πρέπει να γυρίσουμε τη χώρα στην ανάπτυξη και να ανακτήσουμε τη χαμένη ανταγωνιστικότητα.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η κατεύθυνση που έχει πάρει σήμερα η χώρα «δεν μας βγάζει από την κρίση, αλλά μας βυθίζει περισσότερο στην ύφεση». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος κατά 8,8 δισ. ευρώ (θα ήταν στο 9,9%, ενώ παρουσιάστηκε στο 13,6%).
Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι το σχέδιο του κόμματός του περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις, βασίζεται σε μελέτες, περιέχει συγκεκριμένους πίνακες και δε «βαδίζουμε δεξιά και αριστερά», όπως χαρακτηριστικά είπε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: