Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Η αγορά σε ασφυξία από τον «φορολογικό πληθωρισμό» και την «καταναλωτική αποχή».

Σβήνει η μηχανή

Βαρύ το κλίμα στην αγορά από τον υψηλό «φορολογικό πληθωρισμό», την διαρκή απραξία και την «καταναλωτική αποχή».
Η μεγάλη υποχώρηση των πωλήσεων το 1ο πεντάμηνο του 2010 δημιούργησε αντίστοιχα σημαντική υστέρηση εσόδων στο Δημόσιο και επιβεβαίωσε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα, είναι σε λάθος κατεύθυνση και δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. 
Από τις  τακτικές και έκτακτες εισφορές οι επιχειρήσεις γονάτισαν από την κρίση, από την αναιμική κατανάλωση, την έλλειψη ρευστότητας και το απαγορευτικά αυξημένο κόστος του χρήματος.
Οι αρνητικοί δείκτες οικονομικού κλίματος, η μείωση των θέσεων απασχόλησης και η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμού, παραπέμπουν στο φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού και μας απομακρύνουν από κάθε προσδοκία επανόδου σε ρυθμούς τουλάχιστον συντήρησης και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την αγορά σε χιλιάδες «λουκέτα» με δραματικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.
Οι απαισιόδοξες σκέψεις, η ανασφάλεια, η δυσαρέσκεια αλλά και η αγανάκτηση ξεχειλίζει πλέον σε εμπόρους και καταναλωτές, με αποτέλεσμα να ...
δημιουργούνται επισφαλείς συνθήκες.
Τα μέτρα αυτά που οδηγούν στην αναπόφευκτη αδρανοποίηση της αγοράς

Το κράτος και τα τραπεζικά συστήματα έπρεπε να φροντίζουν με τον ίδιο τρόπο να διαφυλάξουν και να ενισχύσουν τις μικρομεσαίες  επιχειρήσεις
Για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας πρέπει να χαμηλώσουν οι φορολογικοί συντελεστές και να προωθηθούν οι φορολογικές απαλλαγές με στόχο την μεγαλύτερη προσέλκυση επενδυτών.
S.M.

Δεν υπάρχουν σχόλια: