Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

«Φάλτσα ορχήστρα» η κυβέρνηση

ypourgoi
Φρένο στις εντεινόμενες κόντρες των υπουργών, οι οποίες απειλούν να υπονομεύσουν τη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης, επιχειρεί να βάλει ο Γιώργος Παπανδρέου, απευθύνοντας αυστηρές προειδοποιήσεις στους υπουργούς «να μαζευτούν».
Όπως σημειώνει ρεπορτάζ στην Ελευθεροτυπία η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες μοιάζει με μια φάλτσα ορχήστρα, καθώς υπουργοί παίζουν στον δικό τους ρυθμό, ενώ οι προσωπικές στρατηγικές στο όνομα των αρχών και ιδεών του ΠΑΣΟΚ οδηγούν κορυφαία στελέχη να εμφανίζονται ως πολέμιοι του Μνημονίου, το οποίο όμως υπηρετούν και με τις αποφάσεις τους και με την ψήφο τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πάνου Σώκου, ο πρωθυπουργός για την ώρα, σύμφωνα με συνεργάτες του, δεν εκδηλώνεται. Ωστόσο, η αίσθηση όσων εξ αυτών συνομιλούν μαζί του είναι ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και το αργότερο μέχρι τον ...Σεπτέμβριο θα απαντήσει με ένα δραστικό ανασχηματισμό, που θα επιφέρει αλλαγές και στο σύστημα διοίκησης του Μαξίμου αλλά και σε πολλά υπουργεία.
Άλλο ρεπορτάζ στα ΝΕΑ σημειώνει ότι τις τελευταίες μέρες η οργή του κ. Παπανδρέου έγινε εντονότερη καθώς βρέθηκε στην ανάγκη να διευθετήσει δύο μέτωπα: ένα μεταξύ των υπουργών Υποδομών και Οικονομικών Δ. Ρέππα και Γ. Παπακωνσταντίνου και άλλο ένα που δημιούργησε η επιμονή του υπουργού Δικαιοσύνης ότι η κυβέρνηση απαιτείται να διαθέτει «δημοκρατική νομιμοποίηση» προκειμένου να λάβει τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που θα απαιτηθούν στη συνέχεια.
Τη δυσαρέσκεια του Πρωθυπουργού για τους υπουργούς και τις αυστηρές συστάσεις του να ασχοληθούν με τα έργα του υπουργείου τους μετέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος. Κατά πληροφορίες ο κ. Πεταλωτής ανέφερε στους υπουργούς ότι η στάση τους λειτουργεί αποπροσανατολιστικά σε μία κρίσιμη περίοδο για την κυβέρνηση, η οποία ενώ βγήκε αλώβητη από τη μάχη του Ασφαλιστικού, τώρα καλείται να αντιμετωπίσει ζητήματα με προσωπικά χαρακτηριστικά.
Από άλλες πηγές έγινε γνωστό ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι δυσαρεστημένο ειδικά με τον υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα, στον οποίο καταλογίζεται έμμεση κριτική στον Πρωθυπουργό.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: