Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Η διακόρευση της μωράς παρθένας

Είναι εντυπωσιακά τα όσα ζήσαμε στα κανάλια τις προηγούμενες ημέρες κι ευτυχώς που έγινε η απεργία και γλιτώσαμε τη φασαρία και την Πέμπτη. 
Ο λόγος για τους πολιτικούς που έβγαιναν στα κανάλια σαν τις χειρότερες «Κατίνες» και ο ένας κατηγορούσε τον άλλο για προσλήψεις που έκαναν τα τελευταία χρόνια.
Βγήκε ο Πάγκαλος αρχικά για να κάνει μπάχαλο το σύστημα, κατήγγειλε το χάος που έγινε στην ΑΓΡΟΓΗ, αλλά «ξέχασε» να μας πει για την κόρη του.
Βγήκε ο Χατζηγάκης, εκ των ...
τελευταίων απολιθωμάτων της παλαιοκομματικής νοοτροπίας της δεκαετίας του ’60 και παραδέχθηκε μεν ότι διόρισε καμιά 200αριά, συγγενείς, φίλους, συντοπίτες, αλλά το έκανε για τη φουκαριάρα την ψήφο τους.
Έκτοτε βγήκαν καμιά δεκαριά πολιτικοί στα τηλεπαράθυρα, άλλος για να εμφανιστεί έκπληκτος μ’ αυτά που άκουγε κι άλλος να δικαιολογηθεί γιατί έκανε προσλήψεις.
Και όλοι μαζί ζήσαμε τη… διακόρευση της μωράς παρθένας.
Τόσα χρόνια που όλοι μιλάνε για τον «μπάρμπα στην Κορώνη» δεν είχε καταλάβει κανείς τίποτε.
Από τη μια οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ που δεν πιστεύουν στ’ αυτιά τους για όσα ακούγονται ότι έκαναν οι συνάδελφοί του στη ΝΔ. 
Εντυπωσιάστηκε η κ. Μπατζελή (που τα έκανε μπάχαλο με τους Αγρότες αλλά το κανάλια το ξέχασαν) και φώναζε στην τηλεόραση «δεν έχει ματαγίνει αυτό», αναφερόμενη στην ΑΓΡΟΓΗ και στα τεράστια κονδύλια που δίνονταν για ροζ τηλέφωνα, κουρτίνες ή ακόμη για το BBC των αγροτών, ή αγροτοκάναλο που κανείς δεν έβλεπε αλλά κάποιοι έπαιρναν μισθούς τεράστιους.
Εξεπλάγην η υπουργός λες και αυτή δεν έχει διορίσει δικούς της ανθρώπους. 
Ο δε κ. Πάγκαλος μας είπε ότι διόρισε την κόρη του διότι το επέτρεπε ο νόμος, επομένως δεν παρανόμησε. Είναι όμως το νόμιμο και ηθικό κ. Αντιπρόεδρε;
Από την άλλη, πολιτευτές ης ΝΔ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για όσα έγιναν 6 χρόνια. 
Ωστόσο, γιατί θεώρησαν υποχρέωσή τους να ξεκατινιαστούν για μια λογική και μια νοοτροπία που υπάρχει δεκαετίες ολόκληρες; 
Τι έκαναν δηλαδή; 
Διόρισαν συγγενείς και φίλους, όπως είναι άλλωστε δομημένο το ελληνικό κράτος εδώ και 50 χρόνια.
Όσο για όλους τους «καναπεδάτους» Έλληνες που βλέπουν στην τηλεόραση τα ρουσφέτια των πολιτικών και εξεγείρονται, ας θυμηθούν ότι κάποιος από το σόϊ τους ή τον περίγυρό τους, έκανε χρήση της πελατειακής σχέσης πολιτικού – πολίτη. 
Μην κάνουμε όλοι σα να ανακαλύψαμε την Αμερική. 
Το κομματικό κράτος υπάρχει, εμείς το φτιάξαμε είτε ενεργά είτε με την ανοχή μας.
Το στοίχημα είναι πώς να το διαλύσουμε και να φτιάξουμε καινούργιο με αξίες για τους άξιους κι όχι για τις αδερφές, κόρες, συζύγους και ανίψια.
Αριστερός Ψάλτης
Από Factorx 

Δεν υπάρχουν σχόλια: