Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Η Αργεντινή "καθάρισε" με τους δανειστές της όπως αυτή ήθελε και όχι όπως ήθελαν αυτοί!




Μπορεί στο Μουντιάλ να αποκλείστηκαν, αλλά στην διαχείριση του χρέους τους "δεν παίζονται" οι Αργεντίνοι: Πριν εννέα χρόνια βάρεσαν το μεγαλύτερο "κανόνι" του πλανήτη και τώρα χωρίς καμία ενόχληση αντικαθιστούν τα παλιά ομόλογα με νέα! Έτσι, σε νέο συμβιβασμό ήρθε η κυβέρνηση της Αργεντινής με τους πιστωτές της για αναδιάρθρωση του χρέους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, ανεβάζοντας το ποσοστό των ομολόγων που έχουν αναδιαρθρωθεί στο 92%.
Πρόκειται για ομόλογα της χώρας που στην ουσία είχαν χάσει την αξία τους μετά την χρεοκοπία της χώρας και η Αργεντινή έχει...
αναδιαρθρώσει.
Η πρόσφατη προσφορά της χώρας έκανε λόγο για ανταλλαγή με ομόλογα ονομαστικής αξίας στο 1/3 της αρχικής και έγινε αποδεκτή από τα 2/3 των πιστωτών. 
Τονίζεται ότι από το αρχικό ποσό του χρέους της χώρας περίπου 89 δισ. έχουν αντικατασταθεί.
Σημειώνεται πως μένουν ακόμα έξι δισ. τα οποία οι κάτοχοι τους δεν έχουν δεχτεί να ανταλλάξουν καθώς οι πεισματάρηδες κάτοχοι απαιτούν αποζημίωση για ολόκληρο το ποσό.
Κακό του κεφαλιού τους.
Ας τα βλέπουν κάποιοι εγχώριοι που έχουν δώσει γη και ύδωρ, για να επιστρέψουν έκοντες άκοντες στους άπληστους δανειστές μας, τα δανεικά με τον απίστευτο τόκο!.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: