Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή!

Επειδή τελευταίως πολλά λέγονται και γράφονται για "σκέψεις", "συναντήσεις" και "επαφές" του Κώστα Καραμανλή ίσως θα έπρεπε να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη:
- Κατ' αρχήν, άλλο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ κι άλλο ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. 
Ο πρώην πρωθυπουργός τους μοναδικούς που θεωρεί ως "απολύτως δικούς του" ανθρώπους είναι ο Γιάννης Αγγέλου και ο Πέτρος Μολυβιάτης
Ολους τους άλλους τους θεωρεί ότι είναι της προσκολλήσεως κι ξέρει ότι στέκονται δίπλα του για να αντλούν δύναμη. Διότι μόνοι τους δεν έχουν καμία τύχη, π.χ. Αντώναρος, Σιούφας, Παυλόπουλος κλπ.
- Δεν έχει δώσει το χρίσμα ούτε ευλογεί καμία δήθεν καραμανλική ομάδα αποτελούμενη από πρώην βουλευτές του (πχ Στυλιανίδης κλπ). Είναι παγερά αδιάφορος...
- Στο γραφείο του κάνει "τεσσάρων ειδών" συναντήσεις:
μ αυτούς που του φορτώνουν οι άλλοι, μ αυτούς που θεωρεί ο Αγγέλου ότι πρέπει να δει, μ αυτούς που "πρέπει" και μ αυτούς που ο ίδιος θέλει. Βεβαίως όσους επιθυμεί "σοβαρά" να δει ή να συνομιλήσει μαζί τους το κάνει εκτός γραφείου...
- Σε κάθε μια κατηγορία λέει άλλα πράγματα 
Σε κανέναν και για τίποτε δεν τοποθετείται, εκτός αν κάποιος του γίνει "στενός κορσές", οπότε μιλάει...γενικώς εναντίον του συστήματος!
- Ούτε κατηγορεί, ούτε επικροτεί όσα κάνει ο Α.Σαμαράς. 
Κι αυτό όχι γιατί αδιαφορεί, αλλά γιατί ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ.
- Θεωρεί ότι δεν έχει αξία να μιλήσει στην παρούσα φάση. 
Είναι πικραμένος απο πρώην συνεργάτες του, αλλά κυρίως είναι απογοητευμένος από την -αρνητική- ανταπόκριση του κόσμου στις επιλογές του. 
Εκτιμά ότι αν μιλήσει, αφενός δεν θα καταφέρει να πείσει κανέναν, αφετέρου θα στρέψει τους προβολείς στη ΝΔ. κι αυτό σε μια χρονική συγκυρία κατα την οποία -όπως πιστεύει- θα έπρεπε να λογοδοτεί η κυβέρνηση.
- Είναι σφόδρα ενοχλημένος από τις πιέσεις που του ασκούνται να μιλήσει. 
Γι αυτό και δεν θα το πράξει τώρα.
ΠΟΤΕ θα μιλήσει; Ισως να μιλήσει με ένα ΕΓΓΡΑΦΟ. 
Τί θα λέει; 
ΟΤΙ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΑΠΟΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξε ο μοναδικός εκλεγμένος ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικός που είχε το σθένος και κάτι άλλο..... να πει όχι στους Αμερικανούς. Το τι του έκαναν μετά αυτοί μαζί με τους "συνεργάτες" του το είδαμε και θα το πει στο μέλλον και η ιστορία. Όλα στο τέλος εδώ μένουνε. Η διαρκής προσπάθεια να σπιλωθεί το πρόσωπο του και το έργο του καταδεικνύει το πόσο μισούν οι Αμερικανόφιλοι πολιτικοί την πετυχημένη προσπάθεια του να μας κάνει ανεξάρτητο και ισότιμο κράτος στον κόσμο. Τον συκοφαντήσανε ακόμα και για την προσωπική του ζωή λες και ήταν μπροστά σε όλες τις προσωπικές στιγμές και συνομιλίες του. Κατάφεραν να στρέψουν τον λαό εναντίον του με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ πολιτικοί αντίπαλοι και “φίλοι”.
Σήμερα μέχρι και αυτοί που ξεπούλησαν την χώρα μας, παραδέχθηκαν ότι οι διεθνείς συμφωνίες που έκανε είναι ωφέλιμες για την χώρα (COSCO). Κατέστρεψαν με όποιο τρόπο μπορούσαν την λύση του ενεργειακού στην χώρα (Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη) για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της δικής τους χώρας, φτάνοντας μέχρι στο σημείο, να ξεπουλήσουν το Αιγαίο με τις ενεργειακές πηγές του. (βλέπε μνημόνιο)
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πάντως δεν έχει Αμερικανική υπηκοότητα παρά μόνον την ΕΛΛΗΝΙΚΗ.