Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η Ιπποκράτους του "Υποκράτους"!

ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ 3.000.000€ ΓΙΑ 7 (ΕΠΤΑ) ΗΜΕΡΕΣ!

3 (τρία) εκατομμύρια ευρώ -και κάτι «ψιλά»- καταβάλλει το ΙΚΑ, ως «ειδική αμοιβή», σε «περίπου 8.500» υπαλλήλους του, για απασχόληση «επτά (7) εργασίμων ημερών», προκειμένου να ελεγχθεί, να προσδιορισθεί, να βεβαιωθεί, να εκκαθαρισθεί και να πληρωθεί με οποιονδήποτε τρόπο το Αδειοδωρόσημο 2010 στους Εργατοτεχνίτες Οικοδόμους. 
Η  Μ72/691/29-6-2010  Απόφαση του Διοικητού του ευαγούς Ιδρύματος κ. Θ. Αμπατζόγλου (δημοσιευθείσα στο υπ’ αριθμ. 1013 φύλλο του Β΄ τεύχος του ΦΕΚ της 30ης Ιουνίου 2010 – το οποίο, σημειωτέον ετέθη εν κυκλοφορία την 28η Ιουλίου!) ισχύει «ένα μήνα πριν τη δημοσίευσή της» (ήτοι από 30ης Μαΐου) «και μέχρι 18/8/2010», και, προφανώς, εκδίδεται (και με αυτή την ημερολογιακή μεθόδευση) στο πλαίσιο των επώδυνων περικοπών και των λοιπών ταπεινωτικών έως εξευτελιστικών περιοριστικών μέτρων του διαβόητου Μνημονίου. ...
Φαίνεται πως η ενασχόληση με τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το Αδειοδωρόσημο των Οικοδόμων (στο οποίο αποκλειστικά αναφέρεται η «ειδική αμοιβή» των 3 εκατομμυρίων ), βρίσκεται εκτός των υπηρεσιακών καθηκόντων που καλύπτει ο τακτικός μισθός του προσωπικού του ΙΚΑ. 
Βρίσκεται, επίσης, εκτός του κύκλου των πρόσθετων εργασιών, που καλύπτονται με τις ογκωδέστατες υπερωριακές αμοιβές (οι οποίες μόνον για το 2010 υπερβαίνουν κατά πολύ το δυσθεώρητο ύψος των 100 εκατομμυρίων ευρώ – πρβλ. σχετική ανάρτηση μας : ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ: 100.000.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ).
Πρόκειται για μια άλλη, πρόσθετη, «ειδική αμοιβή», που χορηγείται επειδή απαιτεί σειρά πολύπλοκων και άκρως εξειδικευμένων ενεργειών, που παρατίθενται εξαντλητικά στην απόφαση του κ. Διοικητού: έλεγχος, προσδιορισμός, βεβαίωση, εκκαθάριση, πληρωμή με οποιονδήποτε τρόπο του Αδειοδωρόσημου (όλως παραδόξως παραλείπεται η παράθεση και άλλων εξειδικευμένων ενεργειών, οι οποίες μάλλον δεν «χρεώνονται», όπως: επόπτευση, συλλαβισμός και ανάγνωση των ονοματεπωνύμων των δικαιούχων Οικοδόμων, τοποθέτηση στυλογράφου μελανού χρώματος μεταξύ δείκτου, μέσου και αντίχειρος της δεξιάς χειρός για τους δεξιόχειρες υπαλλήλους ή της αριστεράς χειρός για τους αριστερόχειρες υπαλλήλους, κτλ, κτλ.). 
Απαιτεί, επίσης, ιώβειο υπομονή για τους ραγιάδες (οικοδόμους και μη) και βρεγμένη σανίδα για τους επιθεωρησιογράφους της λερναίας ύδρας του ελληνικού δημοσίου…
Φ οπωπητήρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: