Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

« Μίλα και θα τη γλιτώσεις! »

Παρότρυνση Βουλευτών προς Χριστοφοράκο


Δικαστικοί και βουλευτές της Εξεταστικής βρήκαν τον τρόπο να προσφέρουν στον Μιχάλη Χριστοφοράκο ασυλία για να δώσει ονόματα και στοιχεία για πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς που δωροδοκήθηκαν από τη Siemens
Υπόσχεση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του δίνουν στον Μιχάλη Χριστοφοράκο εφέτες, βουλευτές, αλλά και άλλοι αρμόδιοι νομικοί παράγοντες με στόχο να μιλήσει και να αποκαλύψει όλους τους πολιτικούς, αλλά και τα στελέχη των οργανισμών που δωροδοκήθηκαν από τη Siemens. 
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί, σύμφωνα με έγκυρες πολιτικές πηγές, βουλευτές, αλλά και ...
όσοι δικαστές μπορούν να βοηθήσουν, προκειμένου να πεισθεί το πρόσωπο-«κλειδί» του σκανδάλου, που διερευνάται ακόμη στη χώρα μας, να δώσει ονοματεπώνυμα των προσώπων που εισέπραξαν τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ σε μίζες. 
Βεβαίως η αποδοχή της πρότασης εξαρτάται πολύ και από τις εισηγήσεις που θα δεχθεί ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της εταιρείας από τους δικηγόρους του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία. Ο ίδιος ο Χριστοφοράκος εξομολογήθηκε πρόσφατα….
σε άνθρωπο που επικοινώνησε μαζί του: «Θα μιλήσω όταν με συμβουλεύσουν θετικά οι έλληνες δικηγόροι μου. Προς το παρόν πάντως δεν μου επιτρέπεται να δώσω ούτε συνέντευξη σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο…».
Ο άλλος ισχυρός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την απόφαση Χριστοφοράκου είναι η μητέρα εταιρεία Siemens, η οποία έχει υποσχεθεί εγγράφως τη βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο είναι άγνωστο αν οι υποσχέσεις μείνουν στα χαρτιά. Ισως προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι προσπάθειες του Ελληνικού Δημοσίου να πιέσει τη γερμανική εταιρεία και σε σχέση με τα έργα που δίνονται πλέον από τη χώρα μας… Μια νομική λύση με βάση και τον πρόσφατο νόμο (3849) που εισήγαγε μέτρα επιείκειας για όσους συμβάλλουν στην αποκάλυψη πράξεων διαφθοράς, έχουν εντοπίσει δικαστές οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση, προκειμένου να περιβάλουν τη νομική τους πρόταση προς τον Μ. Χριστοφοράκο με δελεαστικά επιχειρήματα, ώστε αυτή να τελεσφορήσει. Κυρίως επιδιώκεται να καταθέσει στους βουλευτές οι οποίοι θα επισκεφθούν τη Γερμανία στα τέλη Αυγούστου, αλλά να δώσει και κατάθεση ως μάρτυρας (όχι ως κατηγορούμενος) στον εφέτη, ο οποίος ενδέχεται να συνοδεύει τους βουλευτές. Το πρόσωπο αυτό, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο εφέτης κ. Γ. Χριστοδούλου, ο οποίος «ξεσκονίζει» τον νέο νόμο και συνεργάζεται με τους εφέτες Μ. Νικολακέα και Ι. Φιοράκη για να επιτύχει η όλη επιχείρηση…
Η λύση για να ανοίξουν τα στόματα είναι να συναινέσει ο Χριστοφοράκος και να καταθέσει για τα αδικήματα και τις υποθέσεις για τις οποίες δεν του έχει ασκηθεί δίωξη και βρίσκονται στο στάδιο της Προκαταρκτικής. Οπως λέει στο «Βήμα» έγκυρη κυβερνητική πηγή, πρόκειται για τις υποθέσεις του ΟΣΕ, της Αρμαντέλ κ.λπ., που δεν έχουν ολοκληρωθεί και για τις οποίες δεν έχουν ακόμη ασκηθεί διώξεις. Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις μπορεί να καταθέσει, ενώ τίποτε δεν του απαγορεύει να μιλήσει και για τις άλλες υποθέσεις, για τις οποίες είναι κατηγορούμενος, όπως για τις συμβάσεις του ΟΤΕ και κυρίως την 8002, αλλά και για το C4Ι… Απολογία στη Γερμανία για τις υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης δεν μπορεί να ληφθεί, αφού αυτό θα σήμαινε και την επιβολή μέτρων εναντίον του.
Οι προσπάθειες από πλευράς Βουλής και των μελών της Εξεταστικής και του προέδρου κ. Σ. Βαλυράκη είναι σαφείς και οι προθέσεις ειλικρινείς- υπάρχει μάλιστα και διακομματική συνεργασία μεταξύ τους. Πρέπει ωστόσο να ξεπεραστούν και οι επιφυλάξεις εκείνων που συμβουλεύουν τον Μ. Χριστοφοράκο να κρατήσει το στόμα του κλειστό- προφανώς επειδή έχουν τους δικούς τους λόγους να φοβούνται αποκαλύψεις.
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: