Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ντόρα, Τζούλια, Κουβέλης!

Να ρωτήσω κάτι; 
Νοιώθετε εσείς οτι υπάρχει «δεξιό» κόμμα στην Ελλάδα, «σοσιαλιστικό» ή «αριστερό» - στην πράξη μιλάμε τώρα, όχι στα λόγια. 
Τράπεζες υπάρχουνε και μεγάλοι κεφαλαιούχοι και σ΄αυτούς, λένε  κάποιοι, «στηρίζεται το σύστημα», ενω αυτους ακριβώς πρέπει να κυνηγήσει ο λαός για να «καθαρίσει το σύστημα και να ανακατανεμηθεί, αλλοιώς, ξανά, ο πλούτος», λένε κάποιοι άλλοι. 
Μας έχουνε ζαλίσει. 
Ποιός είναι με ποιόν και ποιός θέλει να πιεί ποιανού το αίμα. 
Και δεν υπάρχει μόνο ο σαφής διαχωρισμός «κακών πλουσίων» και «καλών φτωχών», έχουμε να χωρίσουμε και άλλους αμνούς απο άλλα ερίφια. 
Τι γίνεται στο μαύρο χρήμα, στη διακίνηση ναρκωτικών, την πορνεία, τα όπλα και όλη την παρανομία των κάθε είδους μαφιόζων που δίνουν...
(μετα συγχωρήσεως κιόλας) «μεγάλη ζωντάνια» στην αγορά  καθώς της ρίχνουνε, λέει, αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ – και μάλιστα μαύρα, νάχει να κινείται, έστω και λιγουλάκι. 
Ποιός εγκληματίας είναι καλός και ποιός είναι κακός – γιατί και εκεί έχουμε χωριστεί σε κόμματα. 
 «Αυτός ρε δίνει δουλειά σε εκατοντάδες οικογένειες». «Ναι αλλά συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις» (λέμε τώρα, μη τα πάρετε και τοίς μετρητοίς, σενάρια φτιάχνουμε). «Και τι με νοιάζει εμένα που τα βρίσκει; Δουλεύει το λογιστήριο; Πληρώνει κανονικά; Τι θες δηλαδή να κλείσει κι΄αυτός ή να μεταφερθεί στην Ρουμανία;» «Α-πα.πα», είναι η απάντηση
«Δεν είπα αυτό. Αστον αυτόν, έχεις δίκηο, προσφέρει στο σύνολο. Αλλά ο άλλος; Αυτός που εκδίδει τίς Ρωσσίδες και πουλάει εκατό-εκατό τα κιλά της ηρωϊνης στα ταλαίπωρα θύματα που τα βλέπουμε όλοι πιά να μπανοβγαίνουν στη ζωή μας; Και αυτός προσφέρει;».
Ολοι προσφέρουμε. 
Κι΄αυτός που ψώνισε το Black&Decker για να τεμαχίσει το πτώμα του συνεταίρου του και να διακινήσει μόνος τα 100 κιλα κόκκα στην «Υψηλή κοινωνία» της ανοησίας και της παρδαλότητας που τα καταναλώνει πετώντας πλαστικά πιατάκια ντυμένα με Sanitas Foil, φορτωμένα «λουλούδια για τούς πεθαμένους», στη μούρη του Πλούταρχου και του Ρέμου, κι΄αυτός προσφέρει. 
Εκτός που ο εισαγωγέας έβγαλε ένα τίμιο κέρδος που πούλησε το ηλεκτρικό πριόνι, η κόκκα κινητοποίησε τις παρέες και μέσα στην τρέλλα του ο γυιός τού Τάδε φόρτωσε το σκάφος μοντέλλες και φίλους του και σαλπάρανε για τίς Κυκλάδες. 
Μόνο τα εφτά άτομα προσωπικό που έχει το σκάφος, συν τα καύσιμα, συν το αλκοολ, τα φαγητά, τα ψώνια που θα κάνουν οι μοντέλλες στα νησιά ενω τα παιδιά θα κοιμούνται τέζα στις καμπίνες τους, πρίν ξανασηκωθούν την ώρα που θα ξαναπεράσει ο τοπικός ντήλερ με το στάφ του εμπόρου με το πριόνι (που δεν έχει πιά συνεταίρο αφού τον τεμάχισε), βάλε και τα ελικόπτερα που θα πηγαινοέρχονται για διάφορους λόγους και άλλα «τυχερά», ξέρεις τι τζίρο σου φτιάχνει η παρανομία μαύρε μου; 
Πολύ πράμμα.
Και μετά μου λέει ο Σαμαράς για τούς «άξιους» και τις «αξίες», ενω τα παιδιά του κάθε Ζαγορίτη παίζουνε με τη Τζούλια στο Πολεμικό Μουσείο, υπηρετώντας και την Πατρίδα συγχρόνως. 
Και ερωτώ εγω, καλή τη πίστει : 
Η Τζούλια, αλήθεια,  τι ψηφίζει; 
Είναι αριστερή, πολύ αριστερή, πάρα πολύ αριστερή ή και λίγο δεξιά μέχρι και πολύ δεξιά – άμα πρόκειται για τ΄ανήψια του Καρατζαφέρη; 
Και μία άλλη απορία έχω : Οι αριστεροί θα πηδούσαν ποτέ την Τζούλια στο Πολεμικό Μουσείο, ή μόνο οι Δεξιοί τη βρίσκουν έτσι; (Οι Σοσιαλιστές ξέρω, δεν είχαν ποτέ τέτοια προβλήματα.)
Ο Κουβέλης να δούμε τώρα αν θα βρεί λύσεις. 
Και η Ντόρα μας. 
Δε λέτε που έχουμε κι΄αυτές τις εναλλακτικές;
του Άρη Δαβαράκη
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: