Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Διπλό μήνυμα Καραμανλή σε ΝΔ και Κυβέρνηση!

Διπλό μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ όσο και στην κυβερνητική παράταξη...
...  που τον εγκαλεί, έστειλε χθες ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής μέσω συνεργατών του, απαντώντας στις πιέσεις που δέχεται να μιλήσει δημόσια, ύστερα και από την εξέλιξη της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου και τους περιοριστικούς όρους που ετέθησαν στον στενό συνεργάτη του κ. Ι. Αγγέλου .
Την ίδια στιγμή που οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή τόνιζαν σε όλους τους τόνους ότι θα κρίνει ο ίδιος πότε θα μιλήσει, ο πρώην υπουργός...
κ. Γ. Βουλγαράκης έριξε νέα πολιτική βόμβα, υποστηρίζοντας ότι οι ανταλλαγές με το Βατοπαίδι ήταν κεντρική πολιτική επιλογή και γι΄ αυτό υπέγραψαν τόσοι υπουργοί, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου. Υποστήριξε όμως τον κ. Αγγέλου, αλλά και τον κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι αδικήθηκε, ενώ αναγνώρισε ότι έγιναν κακοί χειρισμοί από τη ΝΔ στην υπόθεση και διευκρίνισε πως θα είναι σκάνδαλο μόνο αν αποδειχθεί ότι η ανταλλαγή υπήρξε ετεροβαρής σε βάρος του Δημοσίου.

Υπό την αυξανόμενη πίεση βουλευτών και στελεχών για να τοποθετηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, στενοί συνεργάτες του χθες άφηναν να διαρρεύσει ότι «ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει όταν κρίνει ο ίδιος και με γνώμονα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, και όχι επειδή κάποιοι αδημονούν για λόγους προπαγάνδας και παραπληροφόρησης» . Η επιλογή για τη διαρροή ήταν μια σαφής απάντηση, όπως έλεγαν «καραμανλικοί», σε όσους επιχειρούν να δημιουργήσουν θέμα με τον πρώην πρωθυπουργό, επιμένοντας ότι επιχειρείται η πολιτική εξόντωσή του. Μάλιστα με τη στάση τους αυτή «δείχνουν» και αρκετά στελέχη εντός κόμματος τα οποία ζητούν παρέμβαση του κ. Καραμανλή και επιμένουν ότι η στοχοποίηση του κ. Αγγέλου σημαίνει ευθέως χτύπημα κατά της παράταξης, την οποία οφείλει να υπερασπιστεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Σ τη Ρηγίλλης αναμένουν το πότε θα επιλέξει ο κ. Καραμανλής να μιλήσει, αλλά δεν σκοπεύουν να αφήσουν αναπάντητες και τις επιθετικές κινήσεις προς την ηγεσία, ειδικά μετά την προχθεσινή στάση του κ. Βουλγαράκη να ζητήσει με επιστολή του να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι ως μάρτυρες ο συντάκτης του αρχαιολογικού νόμου κ. Ευ. Βενιζέλος και οι ύστερα από αυτόν- πρώην και νυν- υπουργοί Πολιτισμού κκ. Μ. Λιάπης, Αντ. Σαμαράς και Π. Γερουλάνος.

Για λογαριασμό της Ρηγίλλης απάντησε ο πρώην υπουργός και μέλος της Προανακριτικής κ. Ευρ. Στυλιανίδης, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο και την ενόχληση του κόμματος για τον κ. Βουλγαράκη, ο οποίος, ελεγχόμενος για «παράβαση καθήκοντος», επιχείρησε να πλήξει, όπως λένε, τον κ. Σαμαρά. «Η ΝΔ σε δύο πορίσματα εξεταστικών επιτροπώνέχει ήδη τοποθετηθεί πλήρως για το Βατοπαίδι» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης και «κάρφωσε» τον κ. Βουλγαράκη, χωρίς να τον κατονομάσει, συμπληρώνοντας: «Από εκεί και πέρα, δεν θα ασχοληθεί με αστειότητες που θέλουν να καλούνται ως μάρτυρες ακόμη και πρώην υπουργοί, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση, μόνο και μόνο για να δημιουργούνται εντυπώσεις».
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: