Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Σκάνδαλο Siemens: "Με απείλησαν ότι θα πληρώσω με τη ζωή μου"

Με την κατά αντιπαράσταση εξέταση του πρώην στελέχους της Siemens Hellas, Ρούντολφ Φίσερ, και της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, συνεχίστηκε χθες στη Βουλή η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens.
Η γραμματέας του πρώην ισχυρού άνδρα κατέθεσε σήμερα στην επιτροπή ότι ο κ. Φίσερ την απείλησε ότι θα πληρώσει με τη ζωή της, εάν συνεχίσει να καταθέτει στις ελληνικές Αρχές σχετικά με τα «μαύρα» ταμεία της εταιρείας.
Από την πλευρά του, όμως, ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens Hellas κατέθεσε στην επιτροπή ότι όσα δήλωσε η κ. Τσακάλου ήταν... ανυπόστατα και ότι ο ίδιος ήταν αυτός που από τη θέση του διευθυντή της εταιρείας πλέον –μετά την αποχώρηση Χριστοφοράκου- την παρότρυνε να βοηθήσει στο έργο των ανακριτικών Αρχών.
Ο κ. Φίσερ, μάλιστα, δήλωσε στην επιτροπή ότι δεν γνωρίζει τίποτα για μίζες και χορηγίες σε πολιτικά πρόσωπα, κάτι που διέψευσε η κ. Τσακάλου, αφού κατέθεσε ότι ως οικονομικός διευθυντής, ο Ρούντολφ Φίσερ γνώριζε για τα ποσά που έβγαιναν από τα ταμεία της εταιρείας.
Ζουγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: