Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Μάθανε ότι ...., πλακώσανε και οι Τούρκοι

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Α. Γκιουλ, είχε ο Γ. Παπανδρέου και τι του είπε: 
“Η Τουρκία θέλει να συμβάλει στο ξεπέρασμα της κρίσης. 
Εμείς ξεπεράσαμε την κρίση κάτω από δύσκολες συνθήκες και χωρίς την στήριξη κάποιου μηχανισμού”. 
Βεβαίως δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ευχαριστεί την Ελλάδα για την στήριξη που παρέχει στην Τουρκία σχετικά με την ευρωπαϊκή της προοπτική.
Το κατάλαβε άραγε το υπονοούμενο ο Έλληνας πρωθυπουργός; Βοηθείστε μας να μπούμε στην ΕΕ και εμείς δε θα είμαστε αχάριστοι.
Αλλά που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν οι γείτονες; 
Μήπως να αγοράσουν κανένα νησί;
Ή μήπως να κτίσουν κανένα εργοστάσιο στη Θράκη; 
Το καλύτερο που θα μπορούσαν να προσφέρουν είναι να σταματήσουν αυτόν τον ανέξοδο (και συνάμα πολυέξοδο) αγώνα επικράτησης στο Αιγαίο. Αλλά εκεί, ούτε κουβέντα από την Άγκυρα.
Κατά τα άλλα ο...
κ. Παπανδρέου συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων και οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον αποκλεισμό της Γάζας και ότι είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Ερντογάν τις αποφάσεις που ομόφωνα πήρε πριν από δύο μέρες η Σοσιαλιστική Διεθνής στην οποία αντιπροσωπεύονται και οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι.
Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στην ανησυχία που δημιουργεί στην Τουρκία η τελευταία έξαρση της βίας με τις επιθέσεις του ΡΚΚ και τις βομβιστικές ενέργειες που σημειώνονται σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.
Επιπλέον, διαβεβαίωσε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα επιστρέψει στον Οικουμενικό Πατριαρχείο το ιστορικό κτίριο του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου.
Από Factorx

Δεν υπάρχουν σχόλια: