Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Υποθήκευσαν "έδαφος" για δάνεια τραπεζών!

Μας βάλαν "φέσι" οι περιούσιοι!

 

Επαναλαμβάνουμε ΤΟ θέμα προς εμπέδωση και γιατί το έκαναν "γαργάρα" τα κ@@ραδοΜΜΕ!

Τα επιπρόσθετα μέτρα που μπορούν να μας επιβάλουν οι δανειστές μας –εάν δεν τηρήσουμε του όρους του μνημονίου που υπογράψαμε με την Ε.Ε. το ΔΝΤ και την ΕΚΤ– είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου…
Τα καλύτερα για το τί μας περιμένει εάν αποκλίνουμε από τα συμφωνηθέντα «κρύβονται» στις 300 σελίδες των συμβάσεων των δανείων με τις χώρες της Ε.Ε.
Η κάθε δανείστρια χώρα μπορεί να καταγγέλλει την επιμέρους σύμβασή της με την Ελλάδα εάν η χώρα μας παραβεί έστω και έναν όρο και η χρηματοδότηση θα σταματάει άμεσα, ενώ οι ...
δανειστές μας μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και περιουσία του ελληνικού δημοσίου εάν δεν μπορέσουμε να καλύψουμε τα χρέη μας.
Οι δανειακές συμβάσεις προβλέπουν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας  και συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: “Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής – ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.
Οι δανειστές έχουν δικαίωμα “πρώτης προτίμησης” κατά την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους. Η σύμβαση περιορίζει το δανεισμό από τρίτους και απαγορεύει την  «περικοπή» χρέους αν και επιτρέπει την επιμήκυνσή του.
Επίσης προβλέπεται εκχώρηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων δανειστών και δανειολήπτη ύστερα από σύμφωνη γνώμη όλων των δανειστών. Κάθε δανειστής μπορεί να εκχωρήσει ή να μεταβιβάσει μέρος των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του σε άλλον δανειστή.
Το επιτόκιο δανεισμού είναι άμεσα συνδεδεμένο με το euribor (0,707% το τρίμηνο) με περιθώριο 3% για τα πρώτα τρία χρόνια από την εκταμίευση και 4% για τα επόμενα, ενώ το υπερημερίας αυξάνει επιπλέον 2%.
Η αμοιβή των δανειστών είναι 550 εκατ. ευρώ και καταβάλλεται αρχικώς.
Στη σύμβαση,  επισημαίνεται ότι τα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου πρέπει να τηρηθούν πιστά, προκειμένου να εκταμιεύονται κανονικά οι δόσεις του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Η οποιαδήποτε αθέτηση υποχρεώσεων, οδηγεί σε καταγγελία και λύση της σύμβασης. Ωστόσο, αν μία ή περισσότερες διατάξεις της Σύμβασης καταστούν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου άκυρες, δεν κλονίζεται η ισχύς των υπόλοιπων διατάξεων.
Στέλιος Κράλογλου

http://www.capital.gr/News.asp?id=985963
ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
Όλοι οι έγκριτοι οικονομικοί αναλυτές διακηρρύτουν ότι είναι μαθηματικά σίγουρη η πτώχευση της Ελλάδος για αυτό και οι δανειστές πήραν τα μέτρα τους για να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ. Έβαλαν στους όρους την υποθήκη της εθνικής μας περιουσίας δηλ. ο κ. Παπανδρέου ερήμην του ελληνικού λαού, είναι μαθηματικά βέβαιον ότι θα ξεπουλήσει την ελληνική γή ή και τα μνημεία.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ;
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ  ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΟ !
Εμείς πιστεύουμε ότι όλο αυτό το «σκηνικό» στήθηκε διότι οι δανειστές μας ήθελαν να εξασφαλίσουν τον μέχρι τώρα εσκεμμένο δανεισμό μας, παίρνοντας στην ιδιοκτησία τους μέσω του προδοτικού μνημονίου, όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της χώρας.  Κάτι δηλαδή σαν εκβιαστική ομηρία.  Τώρα που μπήκαν οι υπογραφές και επικυρώθηκε με την ψήφιση του στην βουλή, άνοιξε πλέον ο δρόμος στην απόφαση διαμελισμού και εκποίησης.  “ΚΟΨΤΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ και κάνετε ότι θέλετε ,  λένε, από εμάς θα πάρετε κάτι λίγα συμφωνημένα που θα μας τα δώσετε από την… πίσω πόρτα ως χρωστούμενα δάνεια και τόκους.”
Δεν γνωρίζουμε εάν ποτέ καταλάβουν οι πολίτες το σκηνικό του εσκεμμένου συνεχούς δανεισμού, του εγκληματικού αντιαναπτυξιακού και αντιπαραγωγικού διορισμού, των μισών ελλήνων στο δημόσιο, σε συνδυασμό με την έντεχνη αποβιομηχάνιση της ,για να μην υπάρχουν άλλες θέσεις εργασίας, και να είναι μονόδρομος το"φέσι"
Για να μην ξεχνιόμαστε ! ))
neotera.

Δεν υπάρχουν σχόλια: