Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ποιοι και γιατί χτυπούν τον Αβραμόπουλο;

Και ξαφνικά, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, για την τριτοκοσμική (όπως μάλιστα και ο ίδιος την είχε χαρακτηρίσει) κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας, με τον τόνο να τον δίνει η «ναυαρχίδα» ιστορικού συγκροτήματος, που με χθεσινό ρεπορτάζ της «απαίτησε» την... προσαγωγή του πρώην υπουργού ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να απολογηθεί!

Είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα ο Αβραμόπουλος είχε μείνει εκτός κάδρου κριτικής. 
Γι αυτό και έχει ενδιαφέρον το παρασκήνιο της δημόσιας επίθεσης που δέχεται από χθες. Όπως λοιπόν εκτιμούν καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο, η επίθεση δεν είναι τυχαία. 
Σχετίζεται με τις εξελίξεις στην κεντροδεξιά, και τις ευρύτερες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό.
Ο Αβραμόπουλος ήταν εκείνος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να γυρίσει τούμπα η κατάσταση στη ΝΔ, και να χάσει η Ντόρα από τον Σαμαρά. 
Ωστόσο, και ενώ οι σχέσεις των δυο ανδρών δείχνουν ακόμη και σήμερα καλές, το περιβάλλον του Προέδρου της ΝΔ δεν αποδέχτηκε ποτέ τον ...
τομεάρχη Εξωτερικών και πρόεδρο του Συνεδρίου. Πολύ πρόσφατη άλλωστε είναι η διάσταση απόψεων με τον «γκουρού» Χρύσανθο Λαζαρίδη, για την επίσκεψη Ερντογάν. Το «καθαρό κόμμα» δεν χωράει τον «κεντρογενή» Δημήτρη.
Μετά το Συνέδριο, ο Αβραμόπουλος θα έπρεπε να καταλάβει κάποια θέση, που να δικαιολογεί τον «μύθο» περί «υπαρχηγού». Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να προχωράει και το παραδέχτηκε εμμέσως και ο ίδιος ο Αβραμόπουλος στο «Πρώτο Θέμα», όπου είπε ότι δεν διεκδικεί κανένα αξίωμα.
Χτυπώντας τον Αβραμόπουλο, το πρόβλημα το έχει ο Σαμαράς. Την ώρα που κατηγορείται ότι συρρικνώνει τη ΝΔ, ο Αβραμόπουλος είναι το «κεντρώο άλλοθι». Αν βγει εκείνος από το κάδρο, θα μείνουν ο Σαλμάς, ο Μαρκόπουλος και ο Τζαβάρας, όπως σημειώνουν σχετικά στελέχη που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τη νέα ηγεσία.
Στην Κυβέρνηση, τους βολεύει να χτυπούν τον Αβραμόπουλο, αφού δημιουργούν εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ, και αποπροσανατολίζουν από τις ευθύνες της ανεπαρκούς Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, προσωπικής επιλογής του Γιώργου.
Όσο για τη Ντόρα, θα ήθελε να δει τον Αβραμόπουλο να «πληρώνει» την επιλογή του να στηρίξει τον Σαμαρά τον Νοέμβριο. Και τον Σαμαρά να χάνει ακόμη ένα στέλεχος που απευθύνεται σε κόσμο διαφορετικό από τους... 80χρονους που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές. Πόσο μάλλον αν... τον είχε κοντά της.
Συμπέρασμα: Όλοι βολεύονται αυτή τη στιγμή να χτυπήσουν τον Αβραμόπουλο. 
Το ερώτημα είναι... ποιος βολεύεται περισσότερο, ώστε να καταλάβουμε ποιος έδωσε την εντολή για το «άρξατε πυρ». 
Την ημέρα μάλιστα που ο Σαμαράς απουσίαζε στις Βρυξέλλες, και έτσι θα ήταν δύσκολο να τον βρει ο Αβραμόπουλος για... παράπονα. 
parapolitika.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απο το parapolitika.gr
Σε εσωκομματικούς αντιπάλους προσπαθεί να αποδώσει τις επιθέσεις που δέχεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μπορεί να έχει και δίκιο. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβει σύντομα, ότι το τρένο της πολιτικής το έχασε λίγο πριν από τις εσωκομματικές εκλογές. Σήμερα, πληρώνει την ανομοιογενή (ιδεολογικοπολιτικά) επιλογή του. Ο Αβραμόπουλος δεν ταίριαζε με τον Σαμαρά. Όμως, τότε, ονειρεύονταν να γίνει αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και δήλωνε δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι δεν του το υποσχέθηκε η Ντόρα. Ας κάτσει, τώρα, και ας πληρώσει το τίμημα της επιλογής του. Ο Σαμαράς (και ορθώς πράττει) δεν πρόκειται να αναλάβει την ευθύνη για τα όσα (δεν) έκανε στο υπουργείο Υγείας. Και, η Μπακογιάννη, αυτή τη φορά έχει κάθε λόγο να βλέπει τον πρόεδρο Δημήτρη, να διασύρεται. Όσοι μάλιστα γνωρίζουν τα μελλούμενα, πιστεύουν ότι η Εξεταστική για την Υγεία θα είναι και η ταφόπλακα για τον Αβραμόπουλο.