Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

«Πικρό χάπι» η οικονομία για το ΠΑΣΟΚ…

Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που διεξήχθη τις ημέρες της ανακοίνωσης των μέτρων, η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, είπε ότι η δέσμη μέτρων κινείται στα όρια της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, της απάντησε ότι πρόκειται για μέτρα εκτός ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά αναγκαία.
Δηλαδή, από το προεκλογικό επιχείρημα υπάρχουν χρήματα, φτάσαμε σε σκληρές και δύσκολες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας, αφού προηγουμένως χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να παραδεχτεί η κυβέρνηση ότι το ταμείο είναι άδειο.
Η καθυστέρηση, η αμηχανία και η αναντιστοιχία λόγων και έργων, σε πρώτη φάση προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και στην εκλογική του βάση.
Οι ελπίδες και οι υποσχέσεις, που ανέβασαν τη διαφορά των δυο μεγάλων κομμάτων στις 10 ποσοστιαίες μονάδες, έδωσαν τη θέση τους αρχικά στο μούδιασμα και στη συνέχεια στο θυμό.
Τόσο η ανακολουθία όσο και τα μέτρα, είναι ένα χάπι που δεν μπορεί να το καταπιεί η ...βάση του ΠΑΣΟΚ. Πολλώ δε μάλλον η πλειονότητα των πολιτών.
Το όραμα, της πράσινης ανάπτυξης, που παρουσιάστηκε σαν κρυστάλλινο ποτήρι, ράγισε από την πρώτη μέρα, και αποδείχτηκε φτηνό και πολιτικάντικο.
Το ερώτημα είναι που βρισκόμαστε σήμερα;

Την ώρα που κόβονται χρήματα από τους συνταξιούχους, η χώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ γιατί βρίσκονται σε λειτουργία παράνομες χωματερές.
Την ώρα που η ανάπτυξη είναι απλά και μόνο ακόμη μια λέξη στο πολιτικό λεξιλόγιο, Οργανισμοί και υπηρεσίες έχουν υψηλότερες ζημίες από αυτές των περικοπών.
Την ώρα που οι φόροι πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση βάζει στο ταμείο από τη μια και τα δίνει για υποχρεώσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αλλά και για να ικανοποιήσει συνδικαλιστικά αιτήματα.
Την ώρα που πλήττεται η βαριά βιομηχανία της χώρας, η ναυτιλία και ο τουρισμός, η κυβέρνηση οδεύει έχοντας καταργήσει τα αρμόδια υπουργεία.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχει, τις περισσότερες οικονομικοκοινωνικές τάξεις απέναντί της, κάτι που ενισχύει και τις εσωτερικές διαμαρτυρίες.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν την ανάγκη εξόδου της χώρας από την κρίση με αναπτυξιακό σχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να μιλούν για προοδευτικές προτάσεις.
Άλλα στελέχη εύχονται να βάλει ο θεός το χέρι του και κάποια άλλα κάνουν λόγο για διάλυση σε όλους τους τομείς.
Δεν λείπουν και εκείνοι που υπενθυμίζουν τη ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου «ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι». Βέβαια τη συγκεκριμένη περίοδο ούτε οι αριθμοί ευημερούν ούτε οι άνθρωποι.
Γι’ αυτό αξίζει να μην υπενθυμίζουν τη φράση του Γεωργίου, αλλά του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, είπε ότι εάν δεν τα καταφέρουν θα τους πάρουν όλους με τις πέτρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: