Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Το αεροπλάνο του Πολωνού Προέδρου και το ...δυστύχημα!

Το κείμενο που ακολουθεί το έλαβα από ηλεκτρονικό μήνυμα ενός φίλου το οποίο με εντυπωσίασε και το δημοσιεύω χωρίς σχόλια!

"Όταν μαθεύτηκε ότι κατέπεσε λίγα χιλιόμετρα από το Μινσκ το αεροπλάνο που σκότωσε τον πρόεδρο της πολωνικής δημοκρατίας Καζίνσκι στέλνοντας στον τάφο, τον ίδιο, την οικογένεια του, τον αφρό της επιχειρηματικής ζωής της Πολωνίας και την ελιτ των ενόπλων δυνάμεων της χωρας, ίσως επειδή διαβάζω σχολαστικά ιστορια και τέτοια "ατυχήματα" μετά απο χρονια αποδεικνύονται καλοστημένες δολοφονικές ενέργειες, ο νους μου πήγε σε διάφορα συνομωσιολογικά σενάρια.
Έχοντας κρίση και...αντίληψη καταλάβαινα ότι μου λείπανε διάφορα κομμάτια του παζλ που θα μου έδιναν μια ολοκληρωμένη εικόνα αφήνοντας για λίγο τη φαντασία μου σε ύπνωση και πείθοντας τον εαυτό μου ότι όπου υπάρχει καπνός μπορεί να μην ειναι φωτιά απλά καπνογόνο!
ΜΕΧΡΙ που έπεσε μια γαλλική εφημερίδα της προηγούμενης κυριακής που μου χάριζε το κομμάτι που έλειπε για να'μαι σίγουρος ότι τους έφαγαν τους ανθρώπους τα πολύ γνωστά και παγκόσμια συμφέροντα.
Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω απλά θα σας παραθέσω τα στοιχεία του άρθρου και η κρίση δική σας...
Η Πολωνία από όλες τις τέως ανατολικές χώρες ήταν η μόνη με ρυθμό ανάπτυξης 2% - όταν όλες οι άλλες, Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Λιθουανία είναι πλέον χρεωκοπημένες χώρες, όμηροι του ΔΝΤ!
Ήταν η μόνη χώρα που απέκρουε τα "φλερτ" της ευρωπαικής ένωσης για άμεση σύνδεση και μεγάλη προσφορά χρυσών ευρω. 
Επίσης ήταν η μόνη χώρα του τέως μπλοκ μέσω του προέδρου της που αρνιόταν τον πολύτιμο δάνειο του ΔΝΤ για περαιτέρω ανάπτυξη.
Ο συγχωρεμένος Καζίνσκι αληθινός πατριώτης - σε αντίθεση με τον Τζέφρι Μινέικο Παπανδρέου - αντιστεκόταν με μένος και σθένος στις << καλές >> προθέσεις των ΕΕ και ΔΝΤ  γιατί δεν ήθελε όπως είχε δηλώσει να κατεδαφίσει το σύστημα περίθαλψης,συντάξεων και μισθών του δημοσίου (κάτι σας θυμίζει;) σε αντίθεση με τον φιλοευρωπαιστή μέχρι δουλικότητας Ντόναλντ Ντάσκ, που τον διαδέχτηκε και είναι σύμφωνος με όλα τα μέτρα που προτείνουν οι << σωτήρες >> της ανθρωπότητας.
Επειδή λοιπόν ο Καζίνσκι δεν θέλησε να γίνει πελάτης και να παραδώσει εν μια νυχτί τη χώρα του (καλή ώρα του δικού μας) στους ξένους κερδοσκόπους αποφάσισε να δεθεί με το άρμα της Ρωσίας και η επίσκεψη του στην Μόσχα, σκοπό ειχε,την στενότερη σύνδεση και συνεργασία με την εναλλακτική υπερδύναμη για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων.
Αλλά για κακή τύχη της Πολωνίας και της δικής του τον σταμάτησε το ατύχημα και έτσι όλως βολικώς και περιέργως άνοιξε ο δρόμος στη αγέλη των λύκων όπως ονόμασε ο Όλι Ρεν στην συνεδρίαση του Εκοφίν τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Τα συμπεράσματα δικά σας...και ίσως έτσι να καταλάβετε και λίγο την ανθρώπινη πλευρά του πρωθυπουργού μας που προτίμησε να γραφτεί στην ιστορία ως εθνικός μειοδότης παρά ως αποθανών εν υπηρεσία σε αεροπορικό ατύχημα.

ΥΓ. Πού κολλάνε οι στρατιωτικοί θα μου πείτε, ξέχασα μια μικρή λεπτομέρεια:η πολωνική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αρνιόταν κατηγορηματικά στην ανάπτυξη νατοϊκών πυραύλων στο έδαφος της με στόχευση την ρωσική επικράτεια!!
Τελικά στο ατύχημα δεν χάθηκαν μόνο 164 ζωές αλλά και ΜΙΑ ΧΩΡΑ!!!"

"Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει το ΔΝΤ."

Χαρυ Κλυν 

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Πολύ ορθές οι εκτιμήσεις του αποστολέως σας ως προς το ποιόν του δολοφονηθέντος Κατσίνσκι.
Λάθος όμως ως προς τον πιθανό δολοφόνο. Δολοφόνος είναι η Ρωσία του Πούτιν.
Διακύβευμα: Τα τεράστια κοιτάσματα πολωνικού γαιαερίου.

Παραθέτω κάποιους χρήσιμους συνδέσμους, δυστυχώς στην γερμανική γλώσσα:
http://polskaweb.eu/kaczynski-absturz-und-der-milliarden-vertrag-575478463.html
http://polskaweb.eu/oel-multis-wollen-gas-in-polen-foerdern-764383543.html
http://polskaweb.eu/tusk-und-putin-in-katyn-8774786467.html

Επειδή οι περισσότεροι επισκέπτες της σελίδος σας προφανώς δεν γνωρίζουν γερμανικά και από εκτίμηση προς την φιλοπονία και το ανοικτό πνεύμα που σας διακρίνουν, θα προβώ στο επόμενο μέλλον σε ανάρτηση επί του θέματος.
Επ' ευκαιρία, σας ευχαριστώ θερμώς για την στήριξή σας, εκφράζων τα σέβη μου για την προσφορά σας στο διαδίκτυο.