Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό


Εσωκομματικό ρήγμα προκαλεί στην κυβέρνηση...

...η κίνηση 14 βουλευτών να καταθέσουν την Παρασκευή (04/06) ερώτησή  προς τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, από τον οποίο ζητούν να μην αποδεχθεί όσα εκτός μνημονίου εισηγείται η τρόϊκα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Μιχάλης Κατρίνης, Μιχάλης Τζελέπης, Βασίλης Γερανίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Όλγα Ρενταρή - Τέντε, Χρήστος Πρωτόπαπας, Δημήτρης Καρύδης, Τάσος Σιδηρόπουλος, Παύλος Στασινός και Γιάννης Αμοιρίδης αναφέρουν στην ερώτησή τους ότι με βάση όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας δημιουργείται η εντύπωση ότι για την τρόικα το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από δραματική περικοπή των συντάξεων. Δημιουργείται η αίσθηση ότι οι...

απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντιμετώπιση της από ιδιωτικά σχήματα, αναφέρουν οι 14 βουλευτές.
Ερωτούν τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για όσα κινούνται εκτός μνημονίου κι αν θα σεβαστεί τη σύμβαση και τη ρήτρα του ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας.
Παράλληλα, προσωπική επίθεση εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Παναγόπουλος στη συνάντηση που είχε μαζί την Παρασκευή, με τη Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Εργατικών Συνδικάτων και των Εργοδοτών στα πλαίσια του τριμερούς ευρωπαϊκού κοινωνικού διαλόγου στην οποία συμμετείχε και ο Έλληνας συνδικαλιστής.
Ο κ. Παναγόπουλος κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μπαρόζο ότι "με τις πολιτικές που ακολουθεί η Ένωση και υποστηρίζει η Κομισιόν ο κόσμος της εργασίας και ιδιαίτερα οι Έλληνες είναι εξαιρετικά οργισμένοι και για όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν ,τα οποία παίρνουν τώρα μια τρομακτική μορφή εναντίον τους και με τη συνολική στάση των κοινοτικών κυβερνήσεων αλλά κυρίως με τη στάση της Κομισιόν".
Από την πλευρά του, ο Γ.Γ., της γαλλικής CGT Μπερνάρ Τιμπό δήλωσε ότι "καθόμαστε όλοι επάνω σ ένα βαρέλι γεμάτο πυρίτιδα που είναι τα κοινωνικά προβλήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. Χρειάζονται άλλου τύπου οικονομικές και κοινωνικές λύσεις από αυτές που μας προτείνουν σήμερα οι εργοδότες και η Κομισιόν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: