Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Όλοι οι "παίκτες" στο χορό: Ετοιμάζεται διάγγελμα Παπανδρέου , αντεπίθεση από Σαμαρά και παρέμβαση Μητσοτάκη!

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο της «Siemens» έχουν φέρει σε θέση αμυνόμενου το ΠαΣοΚ.
Γι’ αυτό και αρκετοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου του επισημαίνουν ότι πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, και να επιχειρήσει να αλλάξει το κλίμα.
Πως θα συμβεί αυτό;
Μονάχα με μια δημόσια, προσωπική παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να δοθεί άλλη βαρύτητα σε όσα θα πει ο Πρωθυπουργός για τη διαδικασία της κάθαρσης στην πολιτική.
Παράλληλα η ΝΔ οφείλει ν' απαντήσει στον "πόλεμο λάσπης" που ξεκίνησε από το πρωϊ σήμερα.
Είναι σ' όλους αντιληπτό ότι άνοιξε για τα καλά ο κύκλος της λάσπης, από πλευράς κυβέρνησης και η Ρηγίλλης περνά στην αντεπίθεση στην Εξεταστική της Siemens. 
Ετοιμάζει απάντηση στα σημερινά mail για Σαμαρά με αντίστοιχα που εκθέτουν το οικογενειακό περιβάλλον του πρωθυπουργού.
Αναφερόμαστε στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I το οποίο εξετάζεται στην επιτροπή και ενδέχεται να κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση και ο Νίκος Παπανδρέου, όπως λένε από τη Ρηγίλλης.
Ο Σαμαράς δεν περίμενε τέτοιο ... χτύπημα από τον συμφοιτητή του πρωθυπουργό και έχει εξοργιστεί σφόδρα.
Χαρακτηριστικό της έντασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Ν.Δ. αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει αντίδραση για τα mail του μπατζανάκη του Σέκερη. 
Τέλος εδώ και αρκετό καιρό ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει να προσέλθει για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens. 
Μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του Ψηλού.
Πληροφορίες  αναφέρουν ότι μετά και τις σημερινές εξελίξεις, ότι ο Μητσοτάκης, σκέφτεται σοβαρά να κάνει δημόσια παρέμβαση για το θέμα. 
«Δεν είναι δυνατόν να καλέσουν τον Κόκκαλη και να μην καλέσουν τον επίτιμο» υποστήριζε άνθρωπος του περιβάλλοντος Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι ο επίτιμος έχει πολλά να διηγηθεί για τις συνθήκες πτώσης της κυβέρνησής του, το 1993.

Δεν υπάρχουν σχόλια: