Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Τουρλού - τουρλού…


Σε αναμμένα κάρβουνα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ενώ οι ανούσιες κόντρες …συνεχίζονται

Ότι θυμούνται…χαίρονται! 
Ο «συνταξιούχος» Άκης στην επιτροπή διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ για τα σπίτια του, ο «σούπερ Μάριο» (Κάτσικας) στην εξεταστική ακόμη και για προμήθειες… νοσοκομείων, ο γραμματέας Ξυνίδης στη σέντρα για υπογραφή άλλης εποχής, ο ζαλισμένος Λοβέρδος στη ΕΕ για διευκρινίσεις συντάξεων και οι απηυδισμένοι του ευρω στα… κάγκελα από τη φλυαρία πολιτικών που μιλάνε για χρεοκοπίες, αν και δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα!
Το μόνο υλικό –πικάντικο και απαγορευμένο- που δεν ρίχθηκε στο...
πολιτικό τουρλού* της χώρας, είναι αυτό του Κώστα Καραμανλή!
Μετά από τόσα που του σέρνουν οι πρώην συνεργάτες του, είναι θέμα ημερών να «κοπιάσει» στο τραπέζι, για να τελειώνει το… βύσσινο.
Όμως το πιάτο – σε μερικούς μερικούς – θα πέσει βαρύ, διότι πριν χωνέψουν άλλα κι άλλα, θα πρέπει να καταπιούν εκείνο το «εγώ τα έλεγα αλλά κανείς δεν με άκουγε…» και φοβούνται ότι θα σκάσουν.
Φυσικά τα μέλη της  κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κάθονται μακριά από την κουζίνα και τις μυρωδιές της , κυρίως για να μη «βρωμίσουν» από κρεμυδίλες και τα συναφή μπαχαρικά.
Έχουν όλο το χρόνο να  μαγειρέψουν την δική τους πολιτική σε καλά και αερισμένα σαλόνια.  
Ανενόχλητοι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διότι «ψήνεται» μόνο για το συνέδριο του. 
Οσο για τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ μετράνε στόματα (μετά  την επικράτηση του Τσίπρα στις εσωκομματικές τους εκλογές και τη διαφαινόμενη παραίτηση Κουβέλη) ενώ στο ΚΚΕ, κανείς δεν φαίνεται να ξέρει από κουτάλες.
Έτσι απομένει στο Καρατζαφέρη να βάλει…αλάτι και στη Ντόρα …πιπέρι για να σιγοβράσει με μισοκλεισμένο καπάκι, για να μη σκάσει η κατσαρόλα στα μούτρα τους. 
Κάνε…όρεξη!

*Ως γνωστό, το τουρλού αν ψηθεί πολύ, καίγεται και πιάνει… πάτο και μετά είναι για πέταμα!

Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: