Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ε μπαμπά;

Ο πατέρας μου είναι 86 χρόνων  ζωή νάχει, επί χρόνια εμποροϋπάλληλος, και εδώ και καιρό συνταξιούχος του ΙΚΑ με 590 ευρώ μηνιαίο εισόδημα
Η μητέρα μου 77, «επαγγελματίας» νοικοκυρά,  και άρα με κανένα εισόδημα.
Από μικρός θυμάμαι τον μπαμπά μου να δηλώνει «κεντρώος» και να πίνει νερό στο όνομα του Γιώργου Παπανδρέου. Ανένδοτος, αποστασία, Ιουλιανά κλπ. 
Όλα τα έζησα μέσα από την εμπλοκή και συμμετοχή του σε αυτά. 
Επί χούντας ταλαιπωρήθηκε με κλήσεις στο οικείο αστυνομικό τμήμα και απειλές, καθώς ακόμη και οι απλοί κεντρώοι θεωρούνταν «εξτρεμιστές» από το τότε καθεστώς.
Με τη μεταπολίτευση συστρατεύτηκε αμέσως στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, όπως όλη του η οικογένεια, και μέχρι σήμερα δηλώνει φανατικός Πασοκτσής.  
Για τον μπαμπά μου ο Ανδρέας υπήρξε Θεός. Και βάλε. ..

Βρε δεν πας να του λες για τα σκάνδαλα του Κουτσόγιωργα, για τον Κοσκωτά, για τα ρεζιλίκια της Λιάνη, για τα κότερα, για το «νέο ΠΑΣΟΚ» των χρυσοκάνθαρων λαμόγιων του Σημίτη,  για τις φούσκες του χρηματιστηρίου, για τα ψέματα  του Γιωργάκη, και τον εργασιακό μεσαίωνα που ευαγγελίζονται «σοσιαλιστές» τύπου Λοβέρδου, για τις «ακριβοδίκαιες» τοποθετήσεις στελεχών στις δημόσιες θέσεις, για την υποδούλωση στο ΔΝΤ… 
Τίποτα αυτός. ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί.
Μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Όταν του μετέφερα κάτι που διάβασα στο «Πρώτο Θέμα». 
Εκεί τον είδα λίγο να …τσακίζει. 
Να ταξιδεύει το βλέμμα του αλλού. Να σφίγγεται. Και για πρώτη φορά τον άκουσα να βρίζει το ΠΑΣΟΚ! 
«Κοπρόσκυλα του κερατά…»
Βαριά βρισιά, ειδικά για έναν άνθρωπο που στήριξε το συγκεκριμένο κόμμα όσο κανένας. Και που παρόλες τις κατά καιρούς ενδείξεις, αρνήθηκε όλα αυτά τα χρόνια να καταλάβει το αυτονόητο. 
Ότι δηλαδή αυτοί που είχε ως ήρωες της καθημερινότητας του, τον πρόδωσαν. Σε πολλαπλά επίπεδα. Πως αυτοί πέτυχαν τον όποιο σκοπό είχαν βάλει εξαρχής, ή έβαλαν στη πορεία, και αυτός έμεινε με τα 590 Ε μηνιαίο εισόδημα.
Τέλος πάντων. Α, παραλίγο να το ξεχάσω. 
Τι ήταν αυτό που διάβασα στην εφημερίδα και του το ανέφερα; 
Απλά ότι τα τσακάλια του ΣΔΟΕ ή πως αλλιώς λέγεται, ανακάλυψαν καταθέσεις ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς της κόρης του Άκη!!! 
Του επί σειρά ετών ινδάλματος του μπαμπά μου. 8 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς μιας απλής αρχιτεκτόνισσας! Μάλιστα.
Για κάποιους όπως φαίνεται, το ΠΑΣΟΚ ήταν πράγματι θεόσταλτο. 
Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν. 
Ε, μπαμπά;
Strange Attractor

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ καλό άρθρο