Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ έγινε … ΦΟΡΟ - ΣΟΚ


Άλλα λέμε και αλλά κάνουμε

Έχω υπάρξει οπαδός και ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ από τα νεανικά μου χρόνια. 
Πίστεψα στο ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να βγάλει την χώρα από τη κρίση γιατί το προεκλογικό του πρόγραμμα ήταν σωστό. 
Που έχει πάει αυτό το πρόγραμμα;
Περιμέναμε τις δύσκολες ώρες όπως περιμέναμε και τα επώδυνα μέτρα για να ισορροπήσει η οικονομία μας αλλά αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο. 
Δεν μπορώ να μην πω ότι ο ...
Σαμαράς είχε δίκιο όταν μίλησε για εθνική κατάθλιψη. 
Όπου σταθώ και όπου βρεθώ όλοι είναι σαν να τους έχουν βάλει ένα πιστόλι στο κεφάλι.
Το ΠΑΣΟΚ που ψηφίσαμε (όσοι το ψηφίσαμε) για σοσιαλιστικό κόμμα έχει μετατραπεί σε ΦΟΡΟ-ΣΟΚ και ΦΡΟΥΤΟ-ΣΟΚ. 
Η πολιτική που ανακοινώνεται μπορεί λαϊκά να ειπωθεί σε μια πρόταση: 
Σκίστε τους στους φόρους και φλομώστε τους στο τζόγο.
Από πού θα βγουν αυτοί οι φόροι όταν βλέπω τους γνωστούς μου να απολύονται ο ένας μετά τον άλλον και περιμένω τη σειρά μου; 
Ποιος επενδυτής θα έρθει στη χώρα με τέτοιο μαύρο κλίμα και τέτοια αβεβαιότητα;
Είναι σαν να βρίσκεται ο λαός από τη μια και το ΠΑΣΟΚ από την άλλη σαν θανάσιμοι εχθροί. Ακούω από δεξιούς να μιλάνε για τη δικτατορία που είχε βάλει τάξη στα πράγματα και τους κεντροαριστερούς για το πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ που φώναζε έξω από την Ευρώπη.
Ένας λαός που εξωθείται στα άκρα.
Δεν υπάρχουν αντοχές στην ελληνική κοινωνία και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι κυβερνώντες. Αν δεν φροντίσουν γρήγορα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας θα καταρρεύσει πλήρως η χώρα. Ούτε από τους φόρους θα βγουν λεφτά ούτε από τον τζόγο.
Και επειδή έχω κάνει και εγώ κάνα δυο εξάμηνα μακροοικονομία να θυμίσω ότι:
Ναι, η μείωση μισθών μπορεί να βοηθήσει το ισοζύγιο μειώνοντας την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού με ανάλογη μείωση εισαγωγών αλλά πως μπορεί να συνδυαστεί αυτό με τις εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα; 
Η Κίνα τίναξε το ισοζύγιο των ΗΠΑ στον αέρα με τα φτηνά προϊόντα της, το δικό μας θα αντέξει και μάλιστα όταν μειώνεται το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας;
Επίσης:
Ναι, έχουμε φοροφυγάδες αλλά ο τελευταίος που μπορεί να κλέψει είναι ο μισθωτός και ο συνταξιούχος.
Τους μεγαλοβιομηχάνους και τους εφοπλιστές θα τους ψάξει ποτέ κάνεις; 
ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΙ ΤΟΥΣ;
Ναι, υπάρχει παράνομος τζόγος που θα μπορούσε να φορολογηθεί αλλά αυτοί που ασχολούνται το κάνουν γιατί έχουν μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους απ’ ότι αν έπαιζαν στον ΟΠΑΠ. Θα αφήσουν τα παράνομα για να πάνε στα νόμιμα που θα τους δίνουν μικρότερα κέρδη επειδή θα τους τα βάλουν κάτω από το σπίτι;
Ναι, η πράσινη ανάπτυξη βοήθησε τη Γερμανία να γίνει και πάλι οικονομική υπερδύναμη. Έχουν καμία σχέση οι δράσεις που έκανε η Γερμανία με το ελληνικό σχέδιο; Η πράσινη ανάπτυξη έχει σταματήσει να είναι σχέδιο, πρόταση και ελπίδα και μετατράπηκε σε ανέκδοτο.
Σίγουρα δεν έχω την γνώση και την εμπειρία ειδικευμένων οικονομολόγων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά αλλά αυτά τα λίγα τα ξέρω και τα αισθήματα του κόσμου μπορώ να τα πιάσω. 
Δεν θέλει μεγάλη προσπάθεια γιατί 2-3 ώρες να διαβάσει κανείς τι γράφεται στο web καταλαβαίνει.  
Ο ΓΑΠ είναι blogακιας. 
Έχει μπει να πιάσει την αίσθηση; Καλύτερα να το κάνει γιατί όταν η απελπισία που νιώθει ο κόσμος μετατραπεί σε θυμό θα είναι πολύ αργά.
Ν. Γ.
Antinews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: