Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ασπίδα στον Καραμανλή από τους υπουργούς του

Ασπίδα προστασίας στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή υψώνουν πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να τον προστατεύσουν από τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών. 
Παρά το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και ενώ μαίνεται στο παρασκήνιο ο «πόλεμος» των «σαμαρικών» με τους «καραμανλικούς», ο κ. Καραμανλής δέχθηκε χθες επισκέψεις στο γραφείο του, ενώ είχε ...
τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη με τα οποία συζήτησε επί αρκετή ώρα το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την πόρτα του πολιτικού γραφείου του κ. Καραμανλή πέρασαν χθες διαδοχικά μεταξύ άλλων οι πρώην υπουργοί κκ. Ν. Δένδιας και Αρ. Σπηλιωτόπουλος οι οποίοι συνομίλησαν επί αρκετή ώρα με τον πρώην πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο κ. Καραμανλής παρακολουθεί από απόσταση τα όσα διαδραματίζονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και τις κινήσεις του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, ενώ η εικόνα που αποκομίζουν οι περισσότεροι που τον συναντούν είναι πως πλησιάζει το χρονικό σημείο που ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει.

Η πλειονότητα των συνομιλητών του επιμένει ότι θα τοποθετηθεί πριν από το συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα στο τέλος του Ιουνίου, ενώ θεωρούν επιβεβλημένη και την αλλαγή στάσης της Ρηγίλλης έναντι του προσώπου του. «Καραμανλικοί» βουλευτές επισημαίνουν ότι η απαξίωση της πρόσφατης ιστορίας της παράταξης θα αποδειχθεί μπούμερανγκ για τη νέα ηγεσία και κατηγορούσαν τον γραμματέα Αυτοδιοίκησης κ. Β. Μιχαλολιάκο για την προχθεσινή, απαράδεκτη, όπως έλεγαν, επίθεση στον κ. Καραμανλή.

Παράλληλα σημείωναν ότι η ΝΔ κακώς αντιμετώπισε με τόση ηπιότητα τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens κ. Ι. Βαλυράκη , ενώ αναφέρονται με αρνητικά σχόλια στην τακτική αρκετών τομεαρχών για τον τρόπο που αντιπολιτεύονται και για το γεγονός ότι δεν υπερασπίζονται πεπραγμένα των κυβερνήσεων Καραμανλή.
Επίσης έχουν αρχίσει οι κινήσεις στο παρασκήνιο προκειμένου οι «καραμανλικοί» να διατηρήσουν τα όποια ερείσματα διαθέτουν στον κομματικό μηχανισμό και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Σταθεροί συνομιλητές του κ. Καραμανλή τα τελευταία εικοσιτετράωρα, εκτός από τον διευθυντή του Γραφείου του κ. Ι. Αγγέλου και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ευ. Αντώναρο, είναι οι κκ. Κ. Χατζηδάκης , Ι.Παπαθανασίου, Ευρ. Στυλιανίδης, Γ. Βλάχος, Χρ. Ζώης , Ελ. Ζαγορίτης, Δένδιας, Σπηλιωτόπουλος κ.ά.
Ακόμη έχει τακτική επικοινωνία και με τους κκ. Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη που «διέγραψε πολιτικά» ο κ. Σαμαράς και με τους οποίους συζήτησε αρκετές φορές. Το τελευταίο διάστημα δεν έχει συνομιλήσει με τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, εν αντιθέσει με τη συζήτηση που είχε με τον κ. Γ. Αλογοσκούφη.
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: