Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Η ΝΔ στο 12,7% και το "νέο" κόμμα της Ντόρας στο 9,1%!

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για το newsit.gr, σύμφωνα με τα οποία μεγάλο μέρος των πολιτών φεύγουν από τα δύο μεγάλα κόμματα και… τον ΣΥΡΙΖΑ και κατευθύνονται στα υπό ίδρυση (;) κόμματα της Ντόρας Μπακογιάννη και του Φώτη Κουβέλη, διαμορφώνοντας έτσι ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό σκηνικό!
Ειδικότερα το κόμματα της κ. Μπακογιάννη εμφανίζει δυναμική που αγγίζει το 10% διεμβολίζοντας κυρίως τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ…
Συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου, που συμπεριλαμβάνει και τα κόμματα Μπακογιάννη και Κουβέλη είναι η εξής:

ΠΑΣΟΚ 19,8%, ΝΔ 12,7%, κόμμα Ντ.Μπακογιάννη 9,1%, ΚΚΕ 7,2%, κόμμα Φ.Κουβέλη 5,9%, ΛΑΟΣ 2,8%, ΣΥΡΙΖΑ 1,4% και Οικολόγοι 1%.
Τα αποτελέσματα αυτά εξηγούνται καλύτερα αν δει κανείς και το «χρώμα» των ψηφοφόρων που κατευθύνoνται στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη.
Συγκεκριμένα, ένα τέτοιο κόμμα θα ψήφιζαν το 17,8% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 14,5% του ΛΑΟΣ, το 5,5% του ΠΑΣΟΚ και το 2,4% του ΣΥΡΙΖΑ!
Πάντως, η εικόνα του ποσοστού 12,7% της ΝΔ, δίπλα στό ποσοστό 9,1% του κόμματος της Ντ.Μπακογιάννη προκαλεί ήδη ανησυχία στη ΝΔ...
Μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν ότι στη Ρηγίλλης δεν μπορούν να μιλήσουν τώρα για αναξιόπιστη δημοσκόπηση, καθώς η εταιρεία Alco είναι γνωστή για τις έγκυρες έρευνές της, ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας Κ.Παναγόπουλος είναι προσωπικός φίλος του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Σημειώνεται, επίσης, ότι η Alco ήταν απο τις λίγες εταιρείες η οποία είχε καταγράψει απο νωρίς το ρεύμα νίκης του Αντώνη Σαμαρά κατά την προεκλογική περίοδο εκλογής "γαλάζιου" αρχηγού..
παραπολιτικά

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

πριν από 2 χρόνια είχε σε δημοσκόπηση 22% το πασοκ και 19% ο σύριζα. καλά κρασιά

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ... ΠΟΣΟΣΤΟ, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΤΙ 'Η ΑΠΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ???

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7:08
Στείλτε μας το όνομα σας και τον αριθμό λογαριασμού σας, για να σας δώσουμε κι' εσάς την αναλογία σας!
Όσο για την Δημοσκόπηση είναι της Alco του κ. Παναγόπουλου, προσωπικού φίλου του κ. Σαμαρά!