Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Πολιτική μυωπία και διεκπεραιωτές!

Ενώ το πολιτικό σύστημα τρίζει επικίνδυνα , οι δύο βασικότεροι πυλώνες του προσπαθούν να το στηρίξουν. 

Με μιζέρια και κακομοιριά. 
Οι διαγραφές πέρα και έξω από λόγους και αιτιάσεις, δείχνουν την αγωνιώδη προσπάθεια των δύο ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να διαφυλάξουν τα μαγαζάκια τους ανέπαφα από τους πολιτικούς κλυδωνισμούς. 
Ιδιαίτερα από αυτούς που έρχονται. 
Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων με μία απίστευτη επίδειξη πολιτικής μυωπίας αδυνατούν να αντιληφθούν το βάθος και την έκταση του... πολιτικού προβλήματος της χώρας. 
Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η αντίθεση της κοινωνίας δεν είναι μόνο αντίθεση της κοινωνίας στα μέτρα αλλά αντίθεση πρώτα απ’όλα σε ένα πολιτικό σκηνικό που έφαγε τα ψωμιά του. 
Ένα σύστημα που πλέον είναι βαρίδι στην ίδια την εξέλιξη της κοινωνίας.
Προσπαθούν να εμποδίσουν τις πολιτικές αλλαγές που έρχονται , αλλαγές πιθανόν ριζικές, με την μιζέρια και την αλαζονεία, χωρίς να παίρνουν χαμπάρι μία μεγάλη αλήθεια. 
Ότι η κοινωνία έχει βγει μπροστά από την πολιτική. 
Ότι αυτή η ανισορροπία πάντα ισορροπεί με αλλαγές στον πολιτικό τομέα. Μόνο που για μία τέτοια νέα ισορροπία απαιτούνται πολιτικοί με τόλμη , θάρρος και αποτελεσματικότητα και όχι μίζεροι διεκπεραιωτές. 
Απαιτούνται πολιτικές ηγεσίες που μπορούν να εμπνεύσουν ώστε να πάνε μπροστά την κοινωνία και όχι ηγεσίες που αγκομαχώντας τρέχουν πίσω της. 
Τέτοιες ηγεσίες μοιραία καταρρέουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: