Κυριακή 23 Μαΐου 2010

«Βελτιωμένο» έρχεται στο Υπουργικό το ν/σ για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Τις επόμενες ημέρες θα έλθει προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο το «επαναδιατυπωμένο» νομοσχέδιο για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη ο κ. Μανιάτης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την τοπική κοινωνία.
Ο υφυπουργός ανέφερε ακόμα ότι και επίσημα η ρωσική πλευρά, διά του πρεσβευτή της στην Αθήνα, διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον της να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής, ενώ η Αθήνα ανέλαβε πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν με τη Βουλγαρία.
Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο κ. Μανιάτης, στις 26 Μαΐου, θα... πραγματοποιηθεί συνάντηση υψηλού επιπέδου Ελλήνων και Βουλγάρων εκπροσώπων για να συζητήσουν τη διασυνοριακή περιβαλλοντική μελέτη, ενώ παράλληλα θα συγκροτηθεί τριμερής επιτροπή, σε επίπεδο υπουργών, η οποία θα επιλαμβάνεται των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγωγός έτσι ώστε να επιλύονται το συντομότερο δυνατό.
Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννάκης έκανε λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει γρήγορα το σχετικό ν/σ και να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: