Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Πάρε πασά μου (Ερντογάν) την οδοντόβουρτσά μου...

 Ένδειξη των καλών προθέσεων του Ερντογάν είναι και το γεγονός ότι κατά την αποχώρησή του από την Ελλάδα δεν καταδέχτηκε να πάρει ούτε ένα ελληνικό νησί!.. 
Κύριος!.. 
Δεν εκμεταλλεύτηκε την παροιμιώδη ελληνική φιλοξενία, ούτε στο... τόσο!.. 
Παρ’ όλο που, όπως έμαθα, ο Γιωργάκης τον ενθάρρυνε διαρκώς... « Θα πάρετε κάτι, αγαπητέ Ταγίπ;.. 
Πάρτε κάτι!..» προκειμένου να σπάσει ο όποιος πάγος !..

Μπακλαβιάσεις του εναέριου χώρου...
Εγώ, ως θιασώτης της Υπερήφανης, εδώ και τριάντα χρόνια, Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής και κυρίως  του Γιωργάκειου Σοσιαλισμού, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Τούρκους και κυρίως με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας,.. αέρας είναι... τι παραβιάζουν;.. και είναι κρίμα που δεν αφήνουν να κάνουμε κι εμείς το ίδιο... θα γινόμασταν περισσότερο φίλοι!..
Τι έλεγα;.. α, για τις παραβιάσεις!.. 
Ναι, δεν μ’ ενοχλούν, αρκεί τα τούρκικα F-16 να μην μεταφέρουν βόμβες, όπως, πολύ σωστά, πρότεινε και ο φίλος γείτονας Ερντογάν... 
Και τι να μεταφέρουν;.. 
Ρωτάνε οι καχύποπτοι που είναι πολλοί σ’ αυτή τη χώρα... 
Ας μεταφέρουν μπακλαβάδες!.. είμαι σίγουρος ότι ο Γιωργάκης δεν θα έχει αντίρρηση!.. 
Βρε Ταγίπ, όταν κάθομαι στην πλατεία Μπουρναζίου, στο καφενεδάκι του Μήτσου,, τα απογεύματα και τύχει να παραβιάσεις τον εναέριο χώρο του, μη με ξεχάσεις!.. Πες στον πιλότο να πατήσει το κουμπάκι... Μετά τον τούρκικο καφέ που πολύ γουστάρω, πάει κι ένας τούρκικος μπακλαβάς!!! 
Και δεν είναι επικίνδυνος ο μπακλαβάς;.. θα ρωτήσουν πάλι οι γνωστοί καχύποπτοι εθνικιστές... Ε, όχι!.. μόνο αν πάσχετε από διαβήτη... αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας!.. 
Πρέπει η ελληνικοτουρκική φιλία να προχωρήσει... και θα προχωρήσει μόνο με θυσίες,.. ο Γιωργάκης ξέρει απ’ αυτά... μετά τα ζεϊμπέκικα ακολουθούν οι... γλυκές αλχημείες!..    

Δεν υπάρχουν σχόλια: