Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Θαυμάστε το πολιτικό ήθος του χουντοσοσιαλιστή ΓΑΠ

Ο έχων στοιχειώδη νοημοσύνη θα περίμενε, όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας, Παπανδρέου ο Μικρός, εκφωνούσε τη χθεσινή ιστορική ομιλία του στη Βουλή πριν από την ψήφιση των επώδυνων όσο και αστήρικτων μέτρων στήριξης, που βυθίζουν εκατομμύρια Έλληνες στη φτώχεια και την απόγνωση, θα περίμενε, λέω, να είναι ενωτικός – άσχετα τι θα έκαναν οι άλλοι – και να επιδείξει πολιτικό ήθος και μεγαλείο ανάλογο των περιστάσεων, ή έστω στοιχειώδη αιδώ, αντί για διχαστικό και αλαζονικό θράσος.
Όταν, μάλιστα, εξαιτίας αυτών των οδυνηρών μέτρων, στις ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της προηγούμενης μέρας, είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι, θα ανέμενε κανείς ο Πρωθυπουργός να επιδείξει, έστω και...
..υποκριτικά, σεβασμό προς τους νεκρούς, μια κάποια συστολή, στοιχειώδη σεμνότητα, λίγη σοβαρότητα, ένα κάποιο δέος, έστω και επίπλαστο, που θα έδειχνε ότι έχει στοιχειώδη συναίσθηση των ευθυνών του και των αδιεξόδων στα οποία οδηγεί τη χώρα με το σοσιαλχουντικό «αποφασίζομεν και διατάσσομεν.»

Όμως ο ΓΑΠ επέλεξε, ακόμη και στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολίτευσης, να είναι ο αυθεντικός εαυτός του: θρασύς, διχαστικός, γνήσιος εκπρόσωπος ενός χρεοκοπημένου μοντέλου διακυβέρνησης, ένα ακόμη πολιτικό ΤΙΠΟΤΑ, προστιθέμενο σε όλα τα προηγούμενα!

Άλλωστε, πώς θα μπορούσε ο GAP να γεφυρώσει το αβυσσαλέο gap μεταξύ των προεκλογικών του ψεύτικων υποσχέσεων, με τις οποίες υφάρπαξε την ψήφο της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων, και των τωρινών μέτρων εκτέλεσης του λαού, αν δεν έριχνε για άλλη μια φορά το ανάθεμα στην προηγούμενη κυβέρνηση του Καραμανλή του Μικρού;

Είναι προφανές ότι ο ΓΑΠ έχει μεγάλο gap όχι μόνο στη συνείδησή του αλλά και στη λογική. Για να δικαιολογήσει τα δυσβάστακτα μέτρα με τα οποία σκοτώνει τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού, ο εντολοδόχος της ξενόφερτης σοσιαληστρικής Χούντας έκρινε απαραίτητο να δικαιολογηθεί λιθοβολώντας και πάλι την προηγούμενη κυβέρνηση.

Για πολλοστή φορά, ο μικρός το ήθος ΓΑΠ με τα πολλά gap στην προσωπικότητά του, πιστεύοντας ότι απευθύνεται σε ηλίθιο λαό, ένα λαό χωρίς μνήμη και κρίση, χρησιμοποίησε ως προπέτασμα καπνού για τη σκληρότητα των μέτρων που έφερε προς ψήφιση τις αμαρτίες τις προηγούμενης Κυβέρνησης. Προφανώς θέλει να πιστέψουμε ότι πριν από τον Καραμανλή το Μικρό το κράτος λειτουργούσε ρολόι, ότι όλοι όσοι κυβέρνησαν προηγουμένως ήταν ενάρετοι, ικανοί και αλάνθαστοι και ότι ο Καραμανλής είχε εφεύρει πρώτος τη διαφθορά!

Παραθέτω τα πιο εκδικητικά σημεία της ομιλίας του GAP – επ’ ευκαιρία, mind the gap – που με πείθουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο άνθρωπος αυτός είναι αδιάντροπος, αδίστακτος, διχαστικός και επικίνδυνος για την κοινωνική συνοχή του έθνους. Εκτός και αν Κοινοβουλευτική Δημοκρατία εξ ορισμού σημαίνει πολιτική αλητεία, οπότε καμία αήθης συμπεριφορά δεν πρέπει να μας σοκάρει διότι είναι μέσα στο καταστατικό της. Θαυμάστε λοιπόν τον ήρωά σας, όσοι εξακολουθείτε να τον έχετε ίνδαλμα:

«Κατανοώ και κατανοούμε την οργή, τη συμμερίζομαι, συμπάσχω. Και η δική μου οργή είναι τεράστια, όταν καθημερινά και συνέχεια βλέπω να αναδύονται από τα Υπουργεία, από τη διαχείριση του πλούτου του Ελληνικού λαού, η τραγωδία της ανευθυνότητας, η αντίληψη του πλιάτσικου που επικρατούσε, η απόλυτη ασυδοσία και αναισθησία.Κάθε μέρα και νέο παράδειγμα: ΑΓΡΟΤΕΜΑ – στείλαμε την υπόθεση στον Εισαγγελέα. Και θα στέλνουμε και πρέπει να στέλνουμε στον Εισαγγελέα. Αυτό απαιτεί ο Ελληνικός λαός. (…)

Άλλα παραδείγματα: Υπουργός, έδωσε για κουρτίνες 28.000 ευρώ, για το γραφείο του! Κάθε μέρα, καινούργια παραδείγματα. Θα πάνε στον Εισαγγελέα και μετά μιλήστε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ντρέπεστε; Δεν ντρέπεστε;

Πληρώνει ο Ελληνικός λαός κι εσείς γελάτε; Πληρώνει ο Ελληνικός λαός! Νομίζετε ότι δεν είναι προβλήματα αυτά; Ότι είναι μικρά τα ζητήματα; (…)
Έτσι κατέρρευσε η οικονομία μας, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. (…)

Ένα πράγμα θέλω να πω: πραγματικός πατριωτισμός σήμερα είναι να κάνουμε το παν για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, να μην κάνουμε τη χάρη στη διεθνή κερδοσκοπία. (…)

Τι θα συνέβαινε στη χώρα, αν δεν είχαμε ήδη ενεργήσει, αν δεν είχαμε τελειώσει με το απαράδεκτο καθεστώς των "Stage", των συμβασιούχων από το παράθυρο; (…)

Ζήσαμε το πιο σπάταλο και διεφθαρμένο πρόσωπο της εξουσίας, τον διασυρμό της χώρας μας, όχι μόνο από τα δάνεια, όχι μόνο από τα χρέη, αλλά από τα συνεχή ψέματα. Ψεύτικα στοιχεία, για να μην παραδεχθεί η Νέα Δημοκρατία την αλήθεια, ακόμα και σήμερα. (…)

Δυστυχώς, και εσείς κ. Σαμαρά, παρά τις συγνώμες σας, αισθανθήκατε πλήρως αλληλέγγυος σε όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια. (…)»

Κι αφού ο GAP πέρασε γενεές δεκατέσσερις την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ – δείτε το video μη χάσετε καμιά κεραία από το κατηγορητήριο – άρχισε να μιλάει περί ενότητας και συναίνεσης! Γι’ αυτό διέγνωσα ότι το gap του GAP πρέπει να είναι πολύ μεγάλο. Κάποιοι μιλάνε για πολιτική σχιζοφρένεια. Είπε λοιπόν ο Παπανδρέου ο Μικρός, χωρίς να κοκκινίζει:

«Λυπάμαι που σε όλες τις ευθύνες, αντί να αποδεικνύουμε ότι είμαστε ένα έθνος ενωμένο, ταγμένο σε μια κοινή προσπάθεια, η χώρα δείχνει στους εταίρους μας λιγότερο αποφασισμένη απ’ όσο πραγματικά είναι και, βεβαίως, λιγότερο αποφασισμένη να καταβάλει όλες τις δυνάμεις της, για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, προκειμένου να βγει από την κρίση.

Σήμερα, καλώ και πάλι την Αξιωματική Αντιπολίτευση: τολμήστε να αναλάβετε για μια φορά την ευθύνη για τις πράξεις σας. Τολμήστε την υπέρβαση, τουλάχιστον ως ανάληψη ευθύνης για τα πεπραγμένα. Τολμήστε να στηρίξετε μια προσπάθεια, για τη σωτηρία της χώρας. Τολμήστε για δύο λόγους: τα Κοινοβούλια των άλλων χωρών αποφασίζουν, οι λαοί των άλλων κρατών-μελών αποφασίζουν να στηρίξουν την Ελλάδα. Αποφασίζουν να δώσουν δάνεια στην Ελλάδα. Αποφασίζουν ενωμένα να δώσουν μια μάχη για τη σωτηρία της χώρας μας.

Εμείς, απέναντι σε αυτούς, τι λέμε; Δεν δείχνουμε ότι υπάρχει ενότητα των πολιτικών δυνάμεων, τουλάχιστον απ’ αυτούς που είχαν και ιδιαίτερη ευθύνη, κ. Σαμαρά. Και αυτός είναι ένας δεύτερος λόγος. Διότι αν δεν αναλάβετε τις ευθύνες σας, το συμπέρασμα θα είναι απλό: ανεύθυνοι ως κυβέρνηση, ανεύθυνοι και ως αντιπολίτευση. Λιποτακτήσατε ως κυβέρνηση, λιποτακτείτε και ως αντιπολίτευση.(….)»

Όπως βλέπετε, από εσωκοινοβουλευτική διπλωματία, μηδέν εις το πηλίκιον ο GAP. Σε βρίζω, σε ξεφτιλίζω, σου αποδίδω όλα τα προπατορικά αμαρτήματα της φαυλοδημοκρατίας, και μετά σε απειλώ να μη λιποτακτήσεις και να ψηφίσεις αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που αποφασίζω και διατάσσω κατ' εντολή του ΔΝΤ και της Μέρκελ! Γι’ αυτό μίλησα για μεγάλο gap στον εγκέφαλο του GAP.

Μα μην παραλείψω να επισημάνω και το χάϊδεμα των ΜΜΕ από τον Πρωθυπουργό:

«Αλλά δεν φταίει ο εργαζόμενος. Δεν φταίει ξάποια επαγγελματική ομάδα. Θα έλεγα ακόμα, ούτε τα ισχυρά συμφέροντα των Μέσων Ενημέρωσης.»
Κατόπιν ο GAP έκανε έκκληση σ’ εμάς, παριστάνοντας το εθνάρχη:

«Μαζί με τον πόνο της θυσίας, καλώ τον Ελληνικό λαό: ας απαλλαγούμε μαζί από αυτά τα φαινόμενα που μας πλήγωσαν και που, στην πραγματικότητα, μας οδήγησαν σε αυτές τις θυσίες. Κρατώντας όμως αυτά για τα οποία είμαστε περήφανοι. Και είμαστε περήφανοι.
Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Και το βροντοφωνάζουμε, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παντού.»

Κάτι τέτοια φαίνεται έκαναν το ΛΑΟΣ να υπερψηφίσει τα δολοφονικά μέτρα: «Περήφανοι που είμαστε Έλληνες»! Να δούμε τι άλλο θ’ ακούσουμε από τον Ελληνοαμερικανό GAP με το μεγάλο gap στο πολιτικό ήθος και τη δημοκρατική συνείδηση. Είναι περήφανος, ο άνθρωπος, που είναι Έλληνας! Από πότε άραγε; Όσοι εθνικιστές συστρατευτείτε μαζί του! Πρέπει να είστε υπερήφανοι που βρέθηκε ένας ηγέτης να μαστιγώσει το λαό υποτάσσσοντάς τον σε ξένη μπότα, ώστε να σώσει την Ελλάδα!

«Ως Πρωθυπουργός, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και παίρνω τις αποφάσεις που πιστεύω ότι είναι αναγκαίες, απαραίτητες για την πατρίδα μου και τους πολίτες. Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και την προηγούμενη Κυριακή: δεν με ενδιαφέρει, αν αυτή θα είναι η μοναδική μου θητεία ως Πρωθυπουργός της χώρας.»

Μάγος είσαι ότι αυτή θα είναι η τελευταία θητεία σου; Βέβαια σε περιμένει υπερατλαντικό πεδίο δόξης λαμπρό, δεν πρόκειται να μείνεις άνεργος. Οι ξένοι δεν είναι αγνώμονες, θα σε τιμήσουν δεόντως για τις υπηρεσίες σου. Που “έσωσες” την Ελλάδα, ντε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: