Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Με τέτοια μυαλά δεν κυβερνιούνται χώρες. Διαλύονται…

Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση εκτός από αντιπαραγωγικά και ασυνάρτητα είναι και τιμωρητικά.
Τιμωρούν -και ατιμάζουν ένα μεγάλο μέρος του λαού κι επιφυλάσσονται να τιμωρήσουν και να ατιμάσουν και το υπόλοιπο.
Εκαμαν την αρχή με τους γέροντες. 
Το μέτρο του πολιτισμού μιας κοινωνίας ορίζεται από τον τρόπο που φέρεται στους γέροντες, τους βετεράνους, τους πατεράδες και τις μανάδες μας.
Ακόμα κι εκ Θεού αυτή είναι η πρώτη εντολή -τίμα τους γονέους σου, ενώ στους αρχαίους Ελληνες, στο προγονικό, η ασέβεια στους γέροντες ήταν απ’ τις πιο ιταμές ατιμίες.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου ατιμάζει τους πατέρες μας,…...ελαφρά τη καρδία, τους διώκει, τους εξοντώνει, τους φονεύει, τους ρίχνει στο Βάραρθο και τον Καιάδα, απ’ την Ταρπηΐα Ακρα, λες κι είναι προδότες.
Το δεύτερον: παίρνει αυτή η κυβέρνηση τους νέους των 700 ευρώ και τους κάνει νέους των 560 ευρώ.
Ποια παραγωγική ανάγκη υπαγορεύει τέτοια αντιπαραγωγικά (και συνάμα ανήθικα) μέτρα;
* * *
«Δεν θα καταφύγουμε στον μηχανισμό, θέλουμε απλώς να υπάρχει», έλεγε ο κ. Πρωθυπουργός. 

Κατέφυγε. 
Τώρα ο Μηχανισμός μάς αλέθει! The Machine! 
Κι έτσι ο ίδιος κατέστησε μεν εαυτόν ανδρείκελο, τη δε χώρα περιήγαγε υπό το καθεστώς κατοχής.
Και με την ίδια ευκολία, υπ’ αυτό το καθεστώς κατοχής, η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει να ψεύδεται για να καλύψει τους κλέφτες, αλλά, για να συνεχίσει να τους ταΐζει, συνεχίζει να κλέβει και η ίδια! 
Διότι τι άλλο εκτός από κλοπή, μάλιστα από το υστέρημα των αδύνατων, είναι τα μέτρα που πήρε;
Εκ των πραγμάτων μια κυβέρνηση ανδρεικέλων προόρισται να γίνει χειρότερη από τους Επικυριάρχους που υπηρετεί – και μάλιστα να γίνεται όλο και χειρότερη, ώσπου να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά. 
Καταφεύγοντας συνεχώς σε ψέματα κι ευφημισμούς! 
Διότι τι άλλο παρά ευφημισμός της σκλαβιάς είναι η αναφορά στα μέτρα «που προστατεύουν μορφές εργασίας μερικής απασχόλησης», δηλαδή μορφές εργασίας που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν;
Τι άλλο από αισχρότατος ευφημισμός είναι το «δίχτυ ασφαλείας» για τους γέροντες, ενώ δεν είναι παρά άγρια τράτα και συρτή;
Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι χθεσινός.
Εκλέγεται βουλευτής από το 1981. Υπήρξε υπουργός στις κυβερνήσεις του πατέρα του και υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις Σημίτη. 
Εχει μακρόν πολιτικό βίο.
Ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για τα κόλπα που έστησε η Γκόλντμαν Ζακς με την κυβέρνηση Σημίτη, ώστε να εμφανίζονται τα χρέη της χώρας μας ως επενδύσεις. 
Γνώριζε επίσης ή όφειλε να γνωρίζει -αλλοιώς δεν κάνει για αυτήν τη δουλειά- ότι ευθύς αμέσως μετά επί κυβερνήσεων Καραμανλή, αυτή η τράπεζα (η «Φίρμα» όπως την έλεγαν οι Αμερικανοί, «Κυβέρνηση» τη λένε τώρα) άρχισε να ποντάρει στη χρεωκοπία της Ελλάδας.
Γνώριζε επίσης (διότι αλλοιώς, πώς ετοιμαζόταν να κυβερνήσει) ότι η κυβέρνηση Καραμανλή συνέχιζε τα κόλπα με το χρέος και το έλλειμμα εις βαθμόν εσχάτης προδοσίας! Ναι! Εσχάτης προδοσίας.
Γιατί λοιπόν ο κ. Παπανδρέου συνέχισε τις επαφές με τους εκπροσώπους της Γκόλντμαν Ζακς και επί αμερικανικού εδάφους κι επί ελληνικού (στο Πεντελικόν), έως λίαν προσφάτως, μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη;
Γιατί;
Αν, όπως είχε αφεθεί να διαρρεύσει, το έκανε για να «οργανώσει» το δάνειο από την Κίνα, δεν του πέρασε απ’ το μυαλό ότι η Τράπεζα που ποντάριζε στη χρεωκοπία της χώρας, θα τον έβγαζε στη σέντρα, μετατρέποντας την όλη υπόθεση σε φιάσκο;
Με τέτοια μυαλά δεν κυβερνιούνται χώρες. 
Διαλύονται…
Στάθης

Δεν υπάρχουν σχόλια: